Blog

Inspiration til dit friluftsliv

Er der en Alene i Vildmarken præmie?

Men her, to år efter at jeg var afsted, vil jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er en af de mest lærerige og givende friluftsoplevelser jeg nogen sinde har haft. Ikke nok med at jeg fik lov til at udfordre mig selv, i forholdsvis trygge rammer...
Læs mere

Lav dine egne lækre pandebrød over bål

Pandebrød, eller bannockbrød som de også kaldes, er lækre, superhurtige og meget lette at lave. De kræver ikke andet end meget få ingrediensen, et bål og tykbundet pande, støbejernsplade eller en god flad sten der kan tåle at ligge i bålet.
Læs mere

Forkæl dig selv med sund og frisktappet birkesaft

Birketræer er velkendte i den danske natur. De er genkendelige med deres hvide og dekorative bark. De ses i skove og som prydtræer i haven. Træerne udmærker sig tillige, da birkesaft fra træets stamme er en populær og naturlig råvare med mange gode egenskaber og anvendelsesmuligheder.  Det optimale tidspunkt, at tappe birkesaft er i tidsrummet hvor træets safter stiger....
Læs mere

Vandring med eller uden stave

Generelt fungerer stave som aflastning for kroppens led. Ser du for eksempel på nedstigninger, vil stavene virke aflastende for det stød, der ellers vil komme i forreste del af knæet, da vi ofte er tilbøjelige til at have for meget fart på, når vi er på nedstigninger.
Læs mere

Lav hjemmelavet is på tur

Det er nemlig både sjovt og lækkert at lave både når de voksne er på tur, med også en genial ting at lave med ungerne – for det er bare så let.
Læs mere

Byg din egen vildmarks-stol

Og så er den faktisk slet ikke så svært bygge, som det ser ud til – princippet kender de fleste jo allerede fra en helt almindelig ”festivalstol”.
Læs mere

Kogekaffe

Kogekaffe/vildmarkskaffe/cowboykaffe - kært barn har mange navne... Men uanset navnet, er der altså bare ikke noget bedre end et godt bål, vinter, pause og varm kaffe i koppen (i hvert fald for os kaffeelskere).
Læs mere

Føl hos All-Out – af Susanne Romny

At være føl hos Mette Mortensen fra All-Out var en stor fornøjelse. Det gav mig dagligt et indblik i en aktiv hverdag med udelivet i fokus. I to uger har jeg fulgt tæt og interesseret med på sidelinjen. Jeg har set Mette over skulderen. Lyttet og lært. 
Læs mere

Vandreruter i Danmark

Savner du inspiration til hvor i Danmark du kan finde gode og afmærkede ruter, er denne hjemmeside et rigtig godt bud på en samling af flere kendte danske ruter.
Læs mere

Covid 19 – Ikke så skidt, at det ikke er godt for noget!

Vi blev vi 2020 rendt over ende af en pandemi. COVID-19 fik en indvirkning på stort set alle danskers hverdag, og for rigtig mange har det været en udfordrende oplevelse. I dette opslag har jeg forsøgt at finde de lyspunkter som 2020 har haft og OM der, trods alt, er er kommet noget godt ud...
Læs mere

Byg “Alene i Vildmarken” hytten

Første step: er at bygge et skelet til hytten, som i alt sin enkelthed består af 4 hjørnepæle, og en ramme til taget. Det er en fordel at bygge på en måde, så du udnytter nogle levende træer i terrænet til at fastgøre skelettet ved.
Læs mere

Podcast: Radio Mix-FM

I august 2019 havde jeg besøg af Katrine Fribo fra Radio MixFm. Bevæbnet med mikrofon og diverse lydudstyr, havde vi en hyggelig formiddag her i køkkenet i Kulhuse. Vi snakkede om mine oplevelser i Alene i Vildmarken, stort som småt, og kom omkring mange spændende vinkler.
Læs mere

Hold varmen i soveposen

Varm i soveposen, ja tak! Der er mange metoder til at holde sig varm om natten i soveposen, og det er vigtigt, at du finder frem til, hvad der virker for dig. At være kold om natten giver en dårlig nattesøvn. Det kan du for så vidt sagtens klare for en nat eller to, men...
Læs mere

Kanelsneglens dag

I Sverige fejrer man kanelsnurrens dag den 4. oktober, og det skal da ikke gå ubemærket hen :-) Kanelsnegle kan nemlig sagtens laves over bål og er et oplagt valg, hvis man vil hygge med en snack ved bålet. I stedet for at bage kanelsneglene, kan de steges på en pande.
Læs mere

3-dags personalearrangement

Vi har i den grad haft stor glæde af at have Mette til at tilrettelægge og gennemføre 3 energifyldte All-Out temadage for os konsulenter i COLO Consulting, Search & Selection.
Læs mere

Podcast: Sjælesund

I dette podcast snakker Sofie Henninger og jeg 'om at være alene i vildmarken'. Sofies beskrivelse af podcastet citeres her: "I afsnittet berører vi både dybe eksistentielle temaer som sorg, savn, lykke og selvværd og helt lavpraktiske råd til, hvordan man egentlig lige bærer sig ad med at overleve uden meget andet end en vilje...
Læs mere

Øhavsstien på Ærø

Hvis du er blevet nysgerrig på Den Sydfynske Øhavssti har jeg lagt et link ind her, hvor du forhåbentlig kan blive inspireret. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte mig for en sludder, et spørgsmål eller andet af interesse her.
Læs mere

Ryslinge Højskole

Et af de helt nye initiativer i 2021 er et unikt samarbejde med Ryslinge Højskole. Vi har i fællesskab udviklet et friluftskursus, med “all inklusive”… Alle dagtimerne bliver brugt til faglig fordybelse og læring om friluftsfærdigheder og -teknikker, samtidig med at Ryslige Højskole sørger for forplejning, værelse, overnatning og en kæmpe gevinst i et farverigt...
Læs mere

Podcast: Taktisk Friluftsliv

Vind og vejr er ingen undskyldning for at sidde indendørs. Mette Mortensen har styr på forberedelserne. Hun er friluftsvejleder og blev i 2019 sølvvinder i DR's Alene i Vildmarken med 58 dage på egen hånd. Hør Mettes bedste råd til hendes favoritsæson i naturen.
Læs mere

Heimdall Nordisk Ledelse

Et unikt samarbejde mellem COLO og All-Out. “Et ledelseskursus skabt for ledere, der leder andre” Heimdall Nordisk Ledelse er en inkluderende og tillidsbåret ledelsesstil, der er et stærkt supplement til at kunne lede og navigere igennem perioder, der er udsat for voldsomme forandringer.
Læs mere

Skrøbelev heldagsskole

Skrøbelev Skole – Kursus i udeliv Nærværende inspiration til mere friluftsliv - ”Hvis jeg tænker det, skal jeg gøre det” Dette arrangement er bygget op over to dage i forlængelse af hinanden. Begge dage på hver 7 timer og foregår i det udendørs rum. Efter kurset modtager alle kursister et officielt kursusbevis. Arrangementet er planlagt...
Læs mere

Hvorfor blev jeg friluftsvejleder?

Der findes mange forskellige fruluftsvejlederuddannelser, da titlen ikke er en beskyttet titel. Jeg valgte selv den der udbydes via universiteterne, fordi den gav mig et officielt uddannelsesbevis som jeg eventuelt kunne benytte fremover, såfremt jeg skulle læse videre eller starte anden uddannelse – og så blev det, for mig, Viborg af logistiske årsager.
Læs mere

Lav dit eget optændingsmateriale af fyrsvamp/tøndersvamp

Fyrsvampen har sandsynligvis været anvendt som optænding helt tilbage fra stenalderen. Og svampens navn viser da også tydeligt, hvilken anvendelse fyrsvamp eller tøndersvamp har haft. ‘Tønder’ er et gammelt dansk ord for helt fint optændingsmateriale. ‘Fyr’ betyder ild.
Læs mere

Lækre Matea-pandebrød

Her er opskriften på at få friskbagt, proteinrigt pandebrød hver dag - Jeg bager dem om aftenen mens jeg laver min aftensmad og gemmer dem til frokosten næste dag (udfordringen består så her i, ikke at spise dem allerede om aftenen
Læs mere

Charcloth – Lav dit eget optændingsmateriale

Charcloth er eminent til at opfange de små gnister du kan frembringe med et tændstål eller med flint og hærdet stål. Så snart stoffet fanger en gnist og begynder at gløde lægger du det ind i en lille fuglerede af fint og tørt tønder (optændingsmateriale).
Læs mere

Podcast: Erik B. Jørgensen

Lyt med i dette podcast, hvor jeg snakker med Erik B. Jørgensen om friluftsnørderi og turplanlægning. Vi får en snak om min baggrund og mit karriereskifte fra Dansk Supermarked til selvstændig indenfor friluftsliv.
Læs mere

Årets sidste basiskursus i friluftsliv afholdt med succes

Kan kun slutte mig til jeres begejstring over en super dejlig weekend. Blev mindet om hvor vild jeg er med at være derude, også selvom rygsækken var tung og dum :)
Læs mere

Kano og gourmet – “at møde mig selv på ny”

I april 2017 havde fotografvirksomheden Yellows.dk booket All-Out til at arrangere et 4-dags personale-rrangement i Sydsverige med kano og gourmetmad over bål. Til arrangementet havde outdoor-kok Esben Syberg med til at stå for maden og resten var arrangeret og tilrettelagt af Mette Mortensen. Her kan du læse hvad én af deltagerne oplevede på turen: "At...
Læs mere

Gode råd til overnatning i hængekøje

For rigtig mange handler overnatning i det fri på tur om at det skal være så komfortabelt som muligt, og her er hængekøjen en yderst tiltrækkende mulighed. En hængekøje er hævet over jordens ujævnheder, fugt og kulde.
Læs mere

Jeppes fortælling fra Lapland!

De første dage var de hårdeste. Vi havde besluttet os for at tage en gammel, nedlagt rute kaldet Trepas-ruten. Denne rute bevæger sig næsten i en fugleflugtslinje fra Abisko til Kebnekaise fjellstation. Men man må ikke lade sig snyde. Dette betød også at vi lagde os ud med nogle af de højeste stigninger, mest ekstremme...
Læs mere

Del 2 – Når man skal på sin aller, aller første fjeldtur

"Jeg er blevet langt stærkere til orientering i fjeld og det har fungeret rigtig godt med kursets opbygning i forhold til en kort tur, en enkelt overnatning og til slut en tre-dags-tur. Og i øvrigt rigtig godt selskab :-)".
Læs mere

Del 1 – Når man skal på sin aller, aller første fjeldtur

Deltagerne fik dog den største udfordring, i forhold til orientering alene ved brug af et kompas, da de blev sendt til toppen af Knappen som ligger 3,7 km. fra Rondetunet (hvis man følger den officielle sti) og i en højde af 1.103 m.o.h. Turen blev planlagt nøje med udgangspunkt i en direkte kompaskurs, forventet afstand...
Læs mere

”Tænk sig, at man tre dage i træk kan sige, at man er lykkelig”

Vi skal i dag bestige Jørunnatten på 1274 m.o.h. I sig selv ikke uoverskueligt, men nok til at få sved på panden og blive udfordret på højdeskrækken. Alle kommer dog godt og sikkert op og det er svært ikke at være tilfreds med sig selv da vi alle fire står på toppen. Godt gået tøser,...
Læs mere

Dag 10 Grønland – “Vores udstyr får en flyvetur”

I dag bliver det den hårdeste dag, rent kilometermæssigt. Ca. 25 kilometer og med turens hårdeste stigning på 400 højdemeter op fra fjorden og over fjeldet for igen at stige de samme 400 højdemeter ned til Sisimiut, som ligger helt ud til kysten på den anden side. Denne stigning var RIGELIG hård at gå over...
Læs mere

Dag 9 Grønland – “Sol, sol og aller sol”

I dag bliver det den hårdeste dag, rent kilometermæssigt. Ca. 25 kilometer og med turens hårdeste stigning på 400 højdemeter op fra fjorden og over fjeldet for igen at stige de samme 400 højdemeter ned til Sisimiut, som ligger helt ud til kysten på den anden side. Denne stigning var RIGELIG hård at gå over...
Læs mere

Dag 8 Grønland – “En iskold vind”

Det blæste temmelig meget på toppen af bakken i nat, det var lige så vi kunne mærke at det rykkede og ruskede i det lille hus. Solens opvarmning i dalene i går får vinden til at flytte sig en del rundt når det om natten når det bliver koldt igen.
Læs mere

Dag 7 Grønland – “Nærkontakt med en vildræv”

I sidste pause var vi tæt ved at komme lidt rigeligt i nærkontakt med en meget fræk og nærgående lille ræv. Da der er en hel del rabies blandt rævene heroppe var der grund til at blive lidt bekymret. Den var først ved at stjæle Jacobs skistav og dernæst at bide i mine ski.
Læs mere

Dag 6 Grønland – “Hviledag og nye bekendtskaber”

Resten af dagen slapper vi bare af efter alle kunstens regler, højtlæsning og middagslur (af et par omgange) - jeg håber vi kan sove i nat, så vi er friske til i morgen. Det er let overskyet i dag og sigten er ikke så klar som den har været de sidste par dage. Det gør...
Læs mere

Dag 5 Grønland – “Oles Lakseelv”

Der er som altid meget der skal ordnes inden vi er klar til afgang, og morgenhyggen med varm kakao skal der jo også være plads til, så inden vi får bevæget os ud af teltet med alle vores pakkenelliker, har der været heldigvis været to hundeslæder forbi (godt nok et par kilometer fra os, ude...
Læs mere

Dag 4: Grønland – Sporet der forsvandt

Det har sneet en del i nat. Det er smukt og helt hvidt. Men sneen har ikke kun gjort landskabet smukt. Det har også gjort at slædesporet nu er helt væk. Det giver os en udfordring, da vi ikke med 100 % nøjagtighed kender vintersporet, så vi bliver nødt til at gætte os lidt frem...
Læs mere

Dag 3: Grønland – Fladt, fladt og fladt

Vi starter dagen ud med alle tre pulke koblet sammen og begge trækseler i samme pulk. Vi lader ski og stave ligge på pulkene og kan på den måde let gå ved siden af hinanden og hyggesnakke uden at skvatte i hinandens ski.
Læs mere

Dag 2: Grønland – En hård afslutning

Det knagede og bragede under os i nat. Når temperaturen falder til natten, giver isen. Og selvom den er langt over en til to meter tyk kan den sagtens slå revner. Trætheden var dog så overvældende at det på ingen måde gav os problemer. Vi sov som små børn hele natten igennem
Læs mere

Dag 1: Grønland – På indlandsisen

Vi ankommer med Danmarksflyet fra København til Kangerlussuaq (hvis danske navn er Sønderstrømfjord) klokken 9.45, efter en flyvetur på 4 1/2 time. Vi har glædet os rigtig meget til denne dag efter at vi har gået ruten i sommer.
Læs mere

Undgå vabler og få en større fornøjelse af dine ture

For at du skal få mest muligt glæde ud af din vandretur eller skitur er det vigtigt at du tager dig godt af dine fødder. God pleje af fusserne kan deles op i tre etaper, før turen, under turen og efter at skaden er sket. Her er lidt enkle råd til dig der gerne vil...
Læs mere

Allemandsretten i Norge – på tur med 135 efterskoleelever

Som alle andre steder i Norge gælder også her allemandsretten. Allemandsretten er en del af den norske kulturarv. Det betyder at enhver mand/kvinde har ret til at færdes i skov og natur samt til at høste af naturens goder. Retten baserer sig på at det foregår uden gener for andre mennesker eller dyr. Derfor er...
Læs mere

Grønland – Forberedelserne til vintertur på Arctic Circle Trail

Arctic Circle Trail (ACT) går fra Kangerlussuaq (Sønder Strømfjord) til Sisimiut og er en ca. 165 kilometer lang vandrerute. Det går meget op og ned, men på ruten er der også en hel del søer, som jo på vinterturene er dejligt flade at gå på. Desuden bliver ruten ofte kørt af hundeslæder, så også her...
Læs mere

Fakta om Arctic Circle Trail, Grønland

Grønland er den største ø i verden og nok også den mest ugæstfrie og sparsomt befolkede ø. Med en iskappe der dækker 85 % af øen efterlader det kun en smal kystlinje, der er isfri om sommeren. Hovedparten af Grønland ligger nord for polarcirklen. Om sommeren er det ”midnatssolens land”, men om vinteren er der...
Læs mere

Produktion af dæktræk-systemet til ACT, Grønland – marts 2016

Her kan du i billeder se hvordan Jacobs produktionen af dæktræk-systemet til os begge er foregået. Kunsten er at hele systemet og boltene bliver symmetrisk placeret således at trækket fra dækkene er lige på vores seler under træning.
Læs mere

Nem tørring af mad til vinterens fjeldture

Jeg laver retten som jeg normalt ville gøre, alle opskrifter kan bruges, så din er helt sikkert lige så god som min – hemmeligheden er blot at alt er hakket og snittet ganske fint (aldrig tykkere en 0,5 cm.) samt at du bruger så magert kød som muligt, da fedt har tendens til at blive...
Læs mere

Gode ideer til mad på tur

Afhængig af hvor længe man skal være på farten, er det vigtigt at tænke på vægten af egen mad. Jo længere tid du skal være af sted des mere påpasselig bør du være med vægten.
Læs mere

På vandretur i Sverige – skrevet af Jeppe Spence

Skåneleden er helt klart et sted jeg skal forbi igen, det er sikkert. Og jeg vil klart anbefale det til alle folk med en forkærlighed for at vandre. Skåneleden passer til alle niveauer, med dets spektakulære omgivelser, velmarkerede ruter og smukke natur. Du kan læse mere omkring Skåneleden på www.skaneleden.se
Læs mere

En let og hurtig opskrift på skønne energibars med peanutbutter

For et par år siden vandrede jeg på Øhavsstien over Tåsinge på Sydfyn. Her mødte jeg Lis fra Viborg, som gav mig denne lækre opskrift på Norsk Snickerskake. Opskriften havde hun selv fået af sine norske venner og hun benyttede den ofte på tur.
Læs mere

LÆKRE hjemmelavede müslibars – så lette er de at lave!

Tursnack - det er næsten for let, og smager fantastisk… Opskrift på hjemmelavet müslibars. Smelt kokosolien på en stor pande Kom nødder og rosiner på og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme Tilsæt havregryn og kokos og rør godt rundt Kom honning og appelsinskal ved og rør til det er helt smeltet.
Læs mere

Så nemt kan det være at lave dit eget turmad

Jeg laver retten som jeg normalt ville gøre, alle opskrifter kan bruges, så din er helt sikkert lige så god som min – hemmeligheden er blot at alt er hakket og snittet ganske fint (aldrig tykkere en 0,5 cm.) samt at du bruger så magert kød som muligt da fedt har tendens til at blive...
Læs mere

Om at finde passionen og forfølge sine drømme

"I dag fylder friluftslivet størstedelen af mit liv, både privat og arbejdsmæssigt, og jeg glæder mig hver dag over at have valgt at arbejde med det, jeg brænder mest for. Indimellem må jeg dog knibe mig selv i armen for at sikre mig, at det hele ikke bare er en drøm..."
Læs mere

Ben Nevis – den afsluttende bestigning efter West Highland Way

Det var selvfølgelig en hård tur op af bjerget, for både Lotte og jeg, men da vi har gået en helt uge, med fuld oppakning på ryggen, føltes det alligevel ikke så slemt. Vi havde fra starten besluttet at gå op i et roligt tempo og forsøge hele tiden at bevare overskuddet. Vi havde jo...
Læs mere

Søskende på fjeldtur – 3

Det var den sidste historie fra vores søskende-tur i fjeldet og det har for mig været en fornøjelse at vise nogle af de mennesker jeg holder af, hvad fjeldet og vandringen betyder for mig. Det har været en skøn oplevelse at få sammen med sine søskende og nu glæder jeg mig blot til næste familiefest,...
Læs mere

Søskende på fjeldtur – 2

Det var blæst op og vi trak ind i teltet for at få lidt læ. Det ruskede godt i teltdugen og vi var trætte efter en lang og god rejse- og vandredag. Morgenen startede overskyet. Jeg var først oppe og fik lavet kaffen klar før de to andre trillede ud af teltene. Mikkel havde været...
Læs mere

Tre søskende på Fjeldtur – 1

Jeg håber meget de vil opleve den samme glæde ved fjeldet som jeg :-) Efter planen er vi fremme omkring kl. 19.00 og vil som det første spise vores første aftenmåltid. Herefter er planen at vi pakker op og bevæger os de første ca. 5 km. frem til Sandtjønn hvor vi slår lejr for natten....
Læs mere

West Highland Way – 11

Det har virkelig været en helt fantastisk tur. Ud over det enorme og storslående landskab, har turen også budt på mange grin og gode stunder for Lotte og jeg. Vi har nu været sammen 24 timer i døgnet i 7 dage i træk og vi har bare haft en rigtig god tur. Alt har fungeret...
Læs mere

West Highland Way – 10

Det var en flot tur i mellem de kæmpe skotske bjergmassiver, hvor stien blot snoede sig mellem klipper, vandløb og får så langt øjet rakte. I lange perioder gik vi helt uden at snakke sammen. Efter 28 km, 900 højdemeter op og 1050 ned, blev vi enige om af stoppe. Dels var der kun 5...
Læs mere

West Highland Way – 9

Det er som om benene er ved at være i form. Til trods for en relativ lang dag i går med deraf ømme fødder og ben er vi bare fløjet derud af. Da klokken var 11.00 var vi halvvejs og hvis det ikke var fordi vi havde trukket tiden med en rigtig lang frokostpause, så...
Læs mere

West Highland Way – 8

Hvor var det godt at vi blev ved Beinglas teltplads i går… Der kom bare vand og vand i store mængder. Efter at vi var landet på deres lille lokale "West Highland Way-pub" kunne vi bare se til at den ene mere druknede vandremus efter den anden, kom i læ og ly for regnen.
Læs mere

West Highland Way – 7

Dagens etape har budt på lidt højdemeter op og ned… Egentlig ikke voldsomt. Største opgave har igen været stiens beskaffenhed. Meget stenet, smattet og ujævn. Det har betydet at vores hastighed har været reduceret en del og at vi efter en times tid besluttede at finde os hver en god vandrestav.
Læs mere

West Highland Way – 6

Vi fandt den fineste gamle stenbothy. En meget rustik stenhytte mest bestående kraftige kampestensmure og et bliktag. Ikke meget charmerende med bliktaget, men tørt og i læ for regn og vind. Vores tøj hænger nu til tørre på alle de ledige søm som vi kunne finde, rygsække og mad er hængt i muse-sikkerhed i loftet...
Læs mere

West Highland Way – 5

Lotte har haft en lidt kold nat da hendes underlag ikke helt gav den forventede isolering, det må vi lægge en ny plan for! Det meste af dagens etape er foregået på bred grusvej eller bitte små og hyggelige asfaltveje.
Læs mere

West Highland Way – 4

Skotterne er et yderst venligt og snaksagligt folkefærd. Flere stopper op og spørger på charmerende og syngende skotsk, om vi da skal vandre West Highland Way. Spørger, lytter, smiler og ønsker os dejlig tur. Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, det tegner til at blive en fantastisk tur.
Læs mere

West Highland Way – 3

Så må jeg hellere lige tjekke teknikken og se om jeg kan finde ud af at lave blog-opslag direkte på telefonen… For at det kan lade sig gøre er det jo ret væsentligt at jeg har strøm til alt det elektronik. Til dette formål har jeg valgt at medbringe et Brunton inspire lithium batteri på...
Læs mere

West Highland Way – 2

Det er vigtigt at pakke så jeg har et godt overblik. Derfor pakker jeg altid i dagsrationer, således at jeg hele tiden ved hvor meget der er brugt og hvor meget der er tilbage. Dels er det rigtig dumt at stå de sidste dage uden mad og det er mindst lige så dumt at slæbe...
Læs mere

West Highland Way – 1

Forberedelserne er altid starten på en ny rejse. Den 14. maj 2015 sætter Lotte og jeg os i flyet med kurs mod Skotland. Her skal vi vandre den legendariske, smukke og sagnomspundne vandrerute langs den skotske vestkyst; The West Highland Way. The West Highland Way er Skotlands ældste vandrerute, en langdistance vandresti der strækker sig...
Læs mere

Kom med ud, vejret er altid perfekt!

En god regel er at du helst skal have det ”lidt” for koldt inden du begynder at vandre og godt varmt i pauserne. Tag derfor et lag af inden du begiver dig af sted. Derved undgår du at blive unødig våd af sved. Sørg for at lægge det ekstra lag så det er nemt at...
Læs mere

“Kunsten ved at være lykkelig er, at gøre sine glæder enkle”

Som midaldrende komplicerer man (jeg) alting, og det kræver endeløse forberedelser bare at tage på weekendtur. Man kan jo ikke tage afsted før udstyret er på plads, og udstyrslisten er enorm. Det forekommer næsten uforsvarligt at tilbringe et par dage under åben himmel uden en masse grej, teknisk tøj, kogesæt, myggenet, solcreme osv.
Læs mere

Brug naturen, 5 spiselige planter du kan høste netop nu

Det bare vælter op ad jorden med gratis glæder, som du kan krydre dit middagsbord og dit humør med :-) Her er mine 5 bud på et supplement til køkkenbordet og trimning af haven:
Læs mere

E4, en 539 km. lang vandrerute på tværs af Cypern

Mens de fleste langdistance-stier i Europa er placeret i et enkelt land eller region, går hver af disse nummererede ruter gennem mange forskellige lande. Den Cypriotiske del blev indviet i 2005, og er 539 km lang. Den forbinder Larnakas og Pafos’ internationale lufthavne, og går gennem Troodos-bjergkæden og hen over Akamas-halvøen.
Læs mere

Så let er det at finde et sted at overnatte ude?

Ud over de mange primitive lejrpladser, shelterpladser samt øvrige teltpladser, har du også en hel del andre muligheder. Især hvis du i stedet vælger at overnatte i tarp, bivi, hængekøje eller under åben himmel og i øvrigt befinder dig i statsskove eller på offentlige naturarealer.
Læs mere

Mt. Toubkal, Marokko

Op, op, op…. Udsigt over sneklædte bjerge, helt til Saharas varme sand. Smil, isøkser, Toblerone og 1001 nats eventyr under den arabiske nattehimmel.
Læs mere

Du bliver ikke anerkendt for de succeser der ligger i skuffen!

Den største udfordring for mig har klart været: Beskedenheden... At turde bryde vanen og tage en udfordring selvom man ikke er 100 meter mester endnu!
Læs mere

Den anerkendende friluftsvejleder og modstand!

Hvis jeg har en positiv forventning om andre og tager udgangspunkt i at de er kompetente og gerne vil bidrage, så er det også det jeg får øje på og forstærker. Jeg har som friluftsvejleder derfor et ansvar for hvad jeg indstiller min opmærksomhed på.
Læs mere

Der er altid tørvejr mellem bygerne!

Kunsten er at finde troen på, at livet kun vil os det bedste. Disse udsatte børn og unge, har i deres tidlige liv ofte oplevet det modsatte og kan derfor have svært ved at (gen)finde troen på dette budskab. De kommer ofte med en baggrund med vold, svigt, kriminalitet eller misbrug.
Læs mere

Overnatning på vinterfjeldet

Da vi var 7 mand besluttede vi at grave to huler. Vi startede med at grave kl. 12.30 og var færdige kl. 16.30. Det var hårdt arbejde og vi følte at vi gravede og gravede. Teknikken blev dog hurtigt bedre og vi fandt ud af at bruge saven når det var muligt. Det er nemlig...
Læs mere

Når en ruskende november-weekend bliver til en fornøjelse!

Jeg nyder i den grad disse ture rundt i det danske eller nordiske, hvor dagsordnen dybest set går ud på at nyde naturen, glæde sig over hinandens selskab, komme lidt væk fra hverdagens travlhed og bare at være… Være i og med naturen og den friske luft sammen med spændende, sjove, skøre og glade mennesker.
Læs mere

Uhhhhh… det var koldt i Jylland i dag !!!

Skoven stod i dag med de vindblæste, nøgne træer og deres store krogede kroner. Under dem lå et tykt, tykt tæppe af visne blade. Utroligt som man næsten kan gå i barndommen igen, når man går og sparker i de store dynger af visne efterårsblade.
Læs mere

Arbejdsglæde og trivsel!

Denne viden giver mig et godt billede af, at hvis man vil hæve trivslen på en arbejdsplads, så bør man delagtiggøre medarbejderne i selve processen, således at alle har ejerskab af forløbet. Derudover kan det i den grad flytte noget hvis man sætter fokus på: anerkendelse og ros, information og kommunikation samt fællesskab og samarbejde.
Læs mere

Det er svært at være sur i skoven!

Da vi bliver alene, sidder vi ved bålet og snakker om løst og fast. Det vil sige, at det er mig, der sludrer, for Line har travlt med at ryge den ene cigaret efter den anden, alt imens hendes spinkle lille krop gør alt hvad den kan, for at vise sin utilfredshed. Benene er bestemt...
Læs mere

Med nysgerrighed og mestringsfølelse bliver drømmene skabt

Vi er alle forskellige og derfor findes der heller ikke en håndbog i ”Min Drøm”. Jeg har valgt at forfølge det motto der hedder: ”Når jeg bliver gammel vil jeg hellere fortryde noget jeg har gjort end alt det jeg ikke fik gjort”. Og for mig, i min hverdag og i mit liv, giver dette...
Læs mere

Fjeldet dømmer os ikke og bliver aldrig forarget!

”Den ene af drengene vågnede kl. 08.00 og vi drikker morgenkaffe sammen. Skyerne ligger tæt ned over søen ved siden af os og han siger så: "Nu kan jeg faktisk sige at jeg har sovet i skyerne… - jeg kan faktisk sige at jeg har været i himlen"
Læs mere

Tag 2 timer ud af kalenderen og nyd den friske efterårsskov

På en del af turen fulgte jeg den lille bæk der senere bliver til Odense Å. Området, jeg gik langs, kaldes Helvedes Hule hvor ”Rislebækken” har dannet stejle erosionskløfter. Mens jeg gik langs denne lille bæk var jeg ikke i tvivl om hvorfor den har fået sit navn. Vandet slynger sig adræt rundt mellem sten,...
Læs mere

Test af min nye Kelly Kettle

Kelly Kettle er hul indvendigt og vandbeholderen er så yderst i flasken. Det lille kvist-bål tænder man i den nederste skål og sætter flasken ovenpå. Øverst kan man sætte en holder til sin gryde, hvis man skal bruge denne. Jeg har testet den i haven i dag og resultatet var i første omgang rigtig godt....
Læs mere