Det blæste en hel del i nat, og igen er sporet væk da vi kikker ud af teltåbningen. Sneen har føget over isen og dækket sporene helt til igen.

Der er som altid meget der skal ordnes inden vi er klar til afgang, og morgenhyggen med varm kakao skal der jo også være plads til, så inden vi får bevæget os ud af teltet med alle vores pakkenelliker, har der været heldigvis været to hundeslæder forbi (godt nok et par kilometer fra os, ude midt på søen, så derfor har vi ikke hørt dem).

Egentlig kan vi sige, at det ikke bliver en dag hvor vil vil have svært ved at følge sporet, da vi jo mest skal gå på søen og derefter ind i Ole’s lakseelv. Men det er mere til slut hvor vi helst skal følge det mest optimale spor op til hytten i svinget.

Solen skinner fra en skyfri himmel her til morgen og vind er der bestemt ikke meget af. En dejlig flot dag i sigte med en brat slutstigning i sigte op mod hytten i svinget. Vi måler temperaturen mellem skygge og sol, og i det øjeblik vi kommer i skygge af fjeldet falder temperaturen mellem 8 og 10 grader. Heldigvis er der mest sol så langt øjet rækker.

Dagen går super fint og vi holder en rigtig god fart. Der er mellem 18 og 20 kilometer til hytten og vi ser frem til en hviledag og to overnatninger. Hytten i svinget er ret præcist midtvejs på ruten og det har hele tiden været vores mening at tage en hviledag der. Godt nok har vejret jo i den grad været med os, og vi er nået længere end forventet allerede, men alternativt er at vi når endnu tidligere til Sisimiut, med den følgevirkning at vi bare skal betale for flere overnatninger på vandrehjemmet. Så er det da både hyggeligere, flottere og billigere at blive herude en ekstra dag. Derfor vælger vi at holder fast ved planen om hviledagen.

Den sidste stigning er meget stejl, og på et enkelt stykke må jeg tage skiene af og tage den med støvlerne op mens Jacob må op og ned en ekstra gang, da han kun kan gå med en pulk ad gangen. Men stigningen er jo alligevel meget nemmere at sluge, når nu vi ved at vi har en hviledag i morgen – Vi har masser af fuel med til ovnen, så der er både hytte, varme og hviledag i sigte.

Vi er fremme ved hytten omkring klokken 18.oo og får indrettet os. “Desværre” er vi alt for tæt ved fuldmåne, så selvom himlen er helt stjerneklar, så er månelyset så stærkt at vi ikke kan se det smukke nordlys. Vi kravler til køjs omkring klokken 22.00 og glæder os til at sove længe i morgen.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar