Dag 6 Grønland – “Hviledag og nye bekendtskaber”

Dejligt at vågne op til en hviledag hvor vi bare kan se frem til backgammon, højtlæsning og hygge i hytten.

Dagen første interessante indslag er de to gutter som vi mødte i Sønderstrømfjord med deres fatbikes og pulke.

De kom med samme fly som os og de fortalte at deres plan var at cykle samme rute som os, med deres pulke spændt efter sig. Når de forhåbentlig når godt frem til Sisimiut vil de efter et par hviledage eller tre tage turen retur igen til Sønderstrømfjord. Spændende projekt og spændende om de fuldfører.

Klokken 9.30 ser vi dem cykle forbi hytten – underligt tidspunkt, de må have teltet ikke langt herfra, så hvorfor mod de ikke har overnattet her i hytten? – Vi følger deres stigning på 200 højdemeter minut for minut og de kører virkelig langsomt. Den stigning vi skal forcere i morgen og som vi er lidt bekymrede for. Det tager dem næsten 2 timer og vi følger interesseret deres kamp gennem vinduet i den lune hytte. De holder mere pause end de bevæger sig! Den ene af fyrene kæmper virkelig – 10 minutter igang og derefter 10 minutters hvil… Han kæmper og knokler, vi er spændt på hvor langt han mon når i dag, og i det hele taget! – Han er tydeligt presset.

Resten af dagen slapper vi bare af efter alle kunstens regler, højtlæsning og middagslur (af et par omgange) – jeg håber vi kan sove i nat, så vi er friske til i morgen. Det er let overskyet i dag og sigten er ikke så klar som den har været de sidste par dage. Det gør jo heller ikke så meget når vi sidder lunt og godt herinde i hytten.

Sidst på eftermiddagen dukker to snescootere op, på vej ned af morgendagens stigning. De kører ikke ret stærkt, så endnu engang kan vi blive bekymret for i morgen.

De stopper her ved hytten for at overnatte, og det viser sig at være to søskende, Naja og Jens-Erik, deres far og Najas søn på 8 år. De er alle fra Sisimiut, men Naja fortæller at hun bor du i Nuuk i øjeblikket, men at hun forhåbentlig skal tilbage til Sisimiut i løbet af efteråret med sine to drenge på 4 og 8 år.

De er på påskeferie-tur i fjeldet, og skal på jagt i morgen. Jens-Erik skal gerne have både hare- og rype-fangst med hjem til sin tre måneder gamle datters barndåb. I dag har de skudt to sneharer. Det er både Najas og hendes søns første snehare, og de er begge både stolte og glade. 

Det tegner til en rigtig hyggelig aften sammen og er vist helt klar til at drage videre i morgen på sidste halvdel af turen.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar