Dag 2

Dryp, dryp, dryp… så mødte vi også regnen her i Skotland – hvilket vi dog også havde forventet. Faktisk har vi været helt overrasket over, at vi har haft hele det første døgn i sol og tørvejr.
Men så kom det altså alligevel, blot 1 km fra planlagte overnatning sted, i kanten af Moorpark, blev vi indhentet.

Vi fik hurtigt sat teltene og kom i tørvejr inden tøj og rygsække blev alt for våde. Vi gjorte et mindre succesfuldt forsøg på, at få vores teltåbninger til at vende mod hinanden. Pladsen og underlaget gjorde dog, at vi nu sidder i hvert sit lille telt og snakker med hinanden gennem teltdugen.

Men der er nu altså noget charme over dette våde skotske vejr!
Dagens etape bød på 19,2 km, 335 højdemeter og 7 timers vandring (incl. pause).

Vi gik fra vores camp, nord for Lock Ardinning, kl. 9.00, friske og klar efter en god nattesøvn. Det er altid så dejligt at vågne den første morgen. Der er noget helt særligt ved den første overnatning på tur.

Lotte har haft en lidt kold nat da hendes underlag ikke helt gav den forventede isolering, det må vi lægge en ny plan for!
Det meste af dagens etape er foregået på bred grusvej eller bitte små og hyggelige asfaltveje.

Det er gået jævnt opad hele dagen. Ikke bratte stigninger, blot jævnt opad.
Vi kan begge mærke at det er først på turen og vandremusklerne er ikke helt varme endnu. Lidt ømme og stive ben, godt at vide at det går over igen.

Frokosten indtog vi ved Easter Drumquhassie, i en sjov lille wigwam. En mellemting mellem et lille skur, en tønde og en isoleret prærievogn uden hjul… Skør ting!
Vi har i dagens løb passerede både whisky destilleriet Glengoyne, eventyrlige og smukke gamle slotte, opført i skotsk stil med store kampesten og massere af spir, enorme grønne marker med 1000-vis af får og lam, en bunke små stenbroer over flodløbene og sjove små B&B. Og så skal vi da heller ikke glemme at vi mod nord-vest har fået de første syn ud over Lock Lomond. Storslående…

Ved Beech Tree Inn, holdt vi en kort pause på en bænk med teksten:
“In loving memory of Stephen Cruickhank. 26th. june 1957 – 28th. april 2001. He enjoyed walking the West Highland Way. Sadly missed by family and friends.”
Man får lidt en følelse af højtidelighed når man sidder på en bænk som denne.

Det har været en dejlig dag og til trods for regn her til aften, har også dag 2 på West Highland Way været en udpræget fornøjelse.

Sov godt derhjemme.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar