Dag 1

Da vi træder ud fra stationen i Milngavie er det aller første vi møder et kæmpe stort skilt med overskriften “Welkome to West Highland Way”. Alle bekymringer om hvor ruten mon startede og om det var let at finde blev klart gjort til skamme. Den var lige foran næsen på os… YES!!! Kæmpe smil fra os begge. Nu var det bare at komme af sted. Vi fik tanket vand og fuel til vores brænder og var således helt klar til turens første etape af den 154 km. lange vandrerute.

Skotterne er et yderst venligt og snaksagligt folkefærd. Flere stopper op og spørger på charmerende og syngende skotsk, om vi da skal vandre West Highland Way. Spørger, lytter, smiler og ønsker os dejlig tur. Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, det tegner til at blive en fantastisk tur.
Vi går opad i en let stigning gennem Drumclog Moor, inden vi møder Mugdock Wood. Her i midten af maj står bøgen i sin sprøde lysegrønne farve og birken er på spring. På stien møder vi en kurvet stenbelægning med skriften “Drumclog Moor, new leavs unfurling. Mugdock Wood, many years turning”

Dagens vandring startede fra Milngavie kl. 16.30 og efter godt 6 km. og 1 1/2 time i benene er vi klar til at slå 1. lejr. Vi får hurtigt pakket ud og kogt vand til vores medbragte, frysetørrede mad. Vi er sultne og trætte efter en lang rejsedag som startede med vækkeurets kimen kl. 03.45 i Horsens.
Nu er solen ved at gå ned. Klokken er 22.15 lokal tid og vi er begge i poserne og klar til en velfortjent nattesøvn.

Praktisk info for de interesserede:
Fly fra Billund til Stansted 6.30-7.05
Fly fra Stansted til Glasgow 12.05-13.20
Bus fra Lufthavn til Central station tog 10 minutter samt tog til Milngavie á 20 minutter.
Fremme kl. 15.45 i Milngavie.
Her handles der fuel og tankes vand inden vandringen starter kl. 16.30

Sov godt derhjemme.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar