Tag 2 timer ud af kalenderen og nyd den friske efterårsskov

Jeg besøgte i dag Sollerup Skov på Sydfyn som ligger i Faaborg/Midtfyn kommune på Fyn, lige syd for Arreskov Sø og ca. 5 km nord for Faaborg.

Endnu en af de der overspringshandlinger, der gør dagen til noget særligt. Egentlig burde jeg vel have passet kontoropgaverne som jeg havde forberedt på ToDo-listen, men……

Sollerup ligger i morænelandskabet nord for Svanninge Bakker. Terrænet er, som for så mange andre spændende områder, skabt under den sidste is-tid. Landskabet er meget varieret og kuperet.

Historien fortæller om Trolden Finn der, af Guden Odin, blev bedt om at grave en sø til Odins hustru Frigg. Finn gravede og gravede og omsider fik han gravet Arreskov Sø. Al den jord han havde gravet op af søen blev så til det vi i dag kender som Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge. Jeg fulgte en af de markerede ruter, dels for at se de primitive teltpladser og bålpladser der er i området og dels for at kende rutens beskaffenhed, hvis jeg nu skal have børn eller unge med på denne tur.

På en del af turen fulgte jeg den lille bæk der senere bliver til Odense Å. Området, jeg gik langs, kaldes Helvedes Hule hvor ”Rislebækken” har dannet stejle erosionskløfter. Mens jeg gik langs denne lille bæk var jeg ikke i tvivl om hvorfor den har fået sit navn. Vandet slynger sig adræt rundt mellem sten, trærødder og nedfaldne grene og konstant kan man den klukkende og rislende lyd af vand i bevægelse – ren terapi i forhold til det ventende kontorarbejde derhjemme.

Turen jeg valgte er en af de afmærket ruter (gul rute) og den er, incl. alle mine svinkeærinder, knap 7 km.

Og med kaffestop, fotografering og andre hyggepauser tog det mig nøjagtig 2 timer – egentlig ikke meget for en så dejlig og tilgængelig efterårsoplevelse.

Se mere på naturstyrelsens folder her

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar