I Sverige fejrer man kanelsnurrens dag den 4. oktober, og det skal da ikke gå ubemærket hen 🙂 Kanelsnegle kan nemlig sagtens laves over bål og er et oplagt valg, hvis man vil hygge med en snack ved bålet. I stedet for at bage kanelsneglene, kan de steges på en pande.

Den hjemmelavede dej:

Der findes uendelig mange opskrifter på dej til kanelsnegle – nogle lettere end andre – dette er en af de lettere variationer:

  • 100 g smør
  • 2½ dl mælk eller vand
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk stødt kardemomme (kan undlades)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk sukker (kan undlades)

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage – dejen skal være fugtig). Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

TIP – Den hurtige dej:

Køb en rulle pizzadej, rul den ud og put smør og remoncen på. Rul sammen og pak ind i bagepapir så den er til at tage med på tur. Vent med at skære kanelsneglene ud, til du er klar til at bage dem (stege dem)

Når dejen har hævet, rulles den herefter ud til et rektangel på ca. 20 x 30 cm. Dejen smøres først med blødt smør og herefter drysses remoncen på.

Remonce:

  • 150 blødt smør
  • 150 sukker
  • 3.5 spsk kanel

TIP – Ekstra lækkert fyld:

Gør det lidt ekstra lækkert ved at drysse dejen med rosiner, hakket chokolade, revet æble, marcipan eller andet lækkert – kun fantasien sætter grænsen.

Dejen rulles som en roulade og pakkes ind i bagepapir, så den er let at transportere med på tur (hvis du da ikke laver den i det fri)

Fremgangmåde ved bålet:

Skær dejen ud i passende tykkelse skiver (ca. 2-3 cm) .Det kan være en fordel at trykke sneglene lidt flade inden de steges, så er de lettere at få gennembagte (stegte). Steg kanelsneglene over svag varme på bålet eller over gløderne, så de ikke brænder på. Det kan være lettere at få dem gennemstegt, hvis du bruger et låg, men det går også uden. Vend gerne flere gange. Det allervigtigste for at få gode kanelsnegle er god tålmodighed, så de bliver helt gennembagt, uden at brænde på.

Bør altid spises med tilhørende varm kakao, kaffe the eller saft – velbekomme.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar