Søskende på fjeldtur – 2

“Ej hvor er her pænt…”, “Hold op her er flot…”, “Ejjjj, det er kønt…”, “Det er jo næsten lige som i Ronja Røverdatter…”…. Og sådan kunne jeg bare blive ved og ved 🙂

Til min store, store glæde og fornøjelse synes mine søskende, at her er nøjagtig lige så skønt som jeg. Hvor jeg dog nyder livet heroppe 🙂
Sneen overrasker os dog… Vi er nu i starten af juni måned og sneen ligger stadig i relativt store mængder.

Vi må tage os frem over længere passager med sne til knæene og bør samtidig være meget påpasselig med smeltevandet der løber under sneen. Vi bevæger os forsigtigt frem og da solen skinner fra en skyfri himmel kan vi kun tage det hele med et smil.
Det har været et koldt forår, men jeg må indrømme at jeg på ingen måde havde forventet at møde sne i de her mængder.

Både Ane’e og Mikkel har haft en lidt kold første nat på fjeldet. Vi var fremme i lejr omkring kl. 22.00 ved Sandtjønn.
Jeg havde forventet at vi skulle telte ved den lille strand på østsiden af søen. Det var dog ganske umuligt da det var helt dækket af sne og søen var ligeledes helt dækket af is. Virkelig vildt… tænk sig, juni måned? Overraskende!!!
Hvor om alting er så fik vi hurtigt tændt et lille bål, slået teltene op, lavet varm kaffe og jeg kunne så overraske med et stykke hjemmebagt kage, hvilket vakte stor glæde…

Det var blæst op og vi trak ind i teltet for at få lidt læ. Det ruskede godt i teltdugen og vi var trætte efter en lang og god rejse- og vandredag.
Morgenen startede overskyet. Jeg var først oppe og fik lavet kaffen klar før de to andre trillede ud af teltene. Mikkel havde været optimistisk og kun valgt at sove i T-shirt og underbukser. Lidt vel koldt da jeg tror temperaturen har været tæt på frysepunktet.
Efter kort tid var skyerne brændt væk og solens varme stråler kom frem til os lige samtidig med at vinden havde lagt sig.

Først kl. 11.00 fik vi pakket op og begynder turen videre op gennem Oksledalen, venstre om Skardtjønn og videre frem mod Holmen. Vi holder gode lange pauser og nyder dagen sammen. Selvom ruten er svær pga. sne, så går vi bare roligt frem og nyder turen sammen.
Kl. 16.00 er vi fremme ved Holmen. Vi har længe opgivet at gå på Jørunnatten da der ligger alt for meget sne.

Vi vælger i stedet at nyde eftermiddag i solens stråler og slår lejer ved den lille fine fiskerhytte der ligger tæt ved søens bred.
Igen en skøn og hyggelig dag – hvor er det skønt at dele fjeldet med mine kære søskende 🙂

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar