Så let er det at finde et sted at overnatte ude?

Det er faktisk slet ikke så svært at finde overnatningssteder udendørs!

Ud over de mange primitive lejrpladser, shelterpladser samt øvrige teltpladser, har du også en hel del andre muligheder. Især hvis du i stedet vælger at overnatte i tarp, bivi, hængekøje eller under åben himmel og i øvrigt befinder dig i statsskove eller på offentlige naturarealer.

Selv bruger jeg ofte min hængekøje til formålet og det gør jeg af rigtig mange årsager.
Som det vigtigste skal nævnes, at jeg bare sover rigtig godt i den, langt bedre end hvis jeg ligger på mit liggeunderlag i et telt. Så vejer og fylder det også lidt mindre end mit telt, hvilket jo er en væsentlig detalje, og er desuden er den også meget hurtigere at sætte op.

Især i Danmark og i Sydsverige, hvor der altid er træer at finde, er den effektiv. Jeg skal ikke lede efter jævnt underlag uden buler og sten, jeg hænger den blot op i et par træer, så er den klar på under 2 minutter.
I de danske statsskove og på offentlige natur-arealer er det faktisk muligt at overnatte i sin hængekøje, så længe man blot overholder reglerne for færdsel i naturen. Disse regler kan du finde på naturstyrelsens hjemmeside.

Her vil du blandt andet finde denne tekst:

“Du må gerne overnatte i skovbunden på Naturstyrelsens arealer – i en sovepose, med et tæppe eller et regnslag eller i en hængekøje i et træ eller lignende – dog uden at beskadige træer, f.eks. deres bark, som især er sårbar om foråret. Hvis du ønsker at sætte et regnslag eller en tarp op, så den får samme funktion som et telt, må det kun ske i skovene med fri teltning eller på en af lejrpladserne.”

Læs mere på naturstyrelsen.dk

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar