Hvad gør en god tur rigtig god?

Her er mine tanker efter en smuk oktober-vandretur på Den Sydfynske Øhavssti på Ærø.

Egentlig deler jeg vel oplevelsen op i tre faser – før-, under- og efter-fasen

”Før”-fasen er forventningens glæde. Følelsen af, at en tur eller en rejse faktisk allerede starter den dag jeg beslutter mig for at gøre det. Der er planlægningsfasen: hvad skal jeg have med, hvordan mon turen bliver, er de mon flinke de nye mennesker jeg nu skal møde og ikke mindst – hvad mon jeg tager med mig hjem af nye oplevelser denne gang! Jeg øver mig rigtig meget i at nyde denne fase, da min oplevelse er, at jeg alt for ofte har tendens til at ønske den overstået, og inden jeg ser sig om, er jeg bare blevet gammel.

”Under”-fasen er delt i to. Dels den fysiske og dels den mentale. Den fysiske er vinden i håret, solen i øjnene, muskler der bliver brugt og kroppen i bevægelse. Den mentale er i høj grad det sanselige. Lugten af nåleskov, farverne på træernes blade, smagen af saltvand fra skumsprøjtene på stranden, lyden af fuglene og køerne, der, MEGET tidligt, søndag morgen sagde godmorgen – de havde bestemt IKKE fået fortalt, at vi var gået over til vintertid!

Og så er det jo i høj grad også følelsen af, at være til stede i et fællesskab, hvor respekt, forskellighed, nysgerrighed og grin er i højsæde.

Til sidst er der ”Efter”-fasen…. Og DEN er spændende…

For hvorfor er det egentlig, at den er så skøn?…. Netop det har jeg tænkt en del over denne søndag, på vej hjem fra Ærøs efterårsfarver, med endnu en dejlig oplevelse i bagagen…

Jeg er nået frem til at det i høj grad er følelsen af GOD SAMVITTIGHED.

God samvittighed over at jeg, i stedet for at bruge tre dage af mit liv på ”almindelige” hverdagssysler, sove længe, slappe af, surfe på nettet, gøre rent og sidde i lænestolen med varm kaffe og kikke ud på efterårsvejret, så fyldte jeg weekenden op med nye oplevelser og nye bekendtskaber. Jeg fik brugt min krop fysisk og selvom kinderne endnu er røde og benene en smule trætte og ømme, så er jeg glad for, at jeg selv bestemte hvad jeg havde lyst til at bruge denne weekend til.

Jeg valgte selv at tage ansvar for, at netop denne weekend fik et indhold, der adskiller den fra de 2.054 øvrige weekender, der allerede har været i mit liv!

Hvis du er blevet nysgerrig på Den Sydfynske Øhavssti har jeg lagt et link ind her, hvor du forhåbentlig kan blive inspireret.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar