Dag 4

Vejrudsigten sagde bare regn, regn og atter regn… Så glæden var stor da vi faktisk fik lov til at gå det meste af dagens etape i relativt fint vejr, jævnt tørt og lidt sol.
Da klokken nærmede sig 15.00 kunne vi vende os om og vinke det sidste farvel til Lock Lomond. Øjeblikket blev selvfølgelig foreviget på et endnu et af rigtig mange billeder.

Klokken 16.30 kom vi forbi en mindre campingplads nær Inveranan. Egentlig blot for at få en enkelt sodavand. Men bedst som vi sad og drak den inde på deres lille hyggelige pub kom regnen – og det i anseelige mængder!!! Vi havde faktisk 10 km. tilbage ifølge dagens plan, men efter lidt snak frem og tilbage om de resterende 89 km, blev vi hurtigt enige om at “her kan vi da også godt overnatte”. At det så samtidig ville betyde adgang til et varmt bad OG en pint eller to vægtede vel også lidt…

Dagens etape har budt på lidt højdemeter op og ned… Egentlig ikke voldsomt. Største opgave har igen været stiens beskaffenhed. Meget stenet, smattet og ujævn. Det har betydet at vores hastighed har været reduceret en del og at vi efter en times tid besluttede at finde os hver en god vandrestav. At gå med en stav giver en enorm aflastning for især knæ og gør det væsentlig nemmere at få holde balancen mens man med 16 kg. på ryggen hopper fra sten til sten og passere over de rigtig mange vandløb der hele tiden forsyner Lock Lomond med vand.

Lock Lomond fungerer som en kæmpe vandforsyningsenhed og der bliver dagligt tappet op mod 450 millioner liter vand fra den.
Uden alle disse 1000-vis af små og store vandtilløb fra de omkringliggende bjerge, ville søens vandstand hurtigt falde betragteligt.

Der er på campingpladsen indrettet et lille køkken hvor vi i ly for regnen kan få kogt vand til vores frysetørret mad.
Efter at vi har fået sat teltet op, spist aftensmad og taget et varmt bad ender vi nok på den lille pub igen til en enkelt pint mere eller to.

Rigtig god søndag aften til jer alle.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar