Sol, sol og atter sol. Vi har virkelig været så utrolig heldige med vejret på denne tur, som vi slet ikke havde drømt om.

Vi kan godt mærke at vi nærmer os Sisimiut og at det er påske. Grønlænderne har også påskeferie og med dette vejr er rigtig mange af dem ude og nyde fjeldet.

Der kommer snescootere drønende forbi hvert andet øjeblik og enkelte hundeslæder mødte vi også på vores vej.

Det bliver til en kort etape i dag. Kun godt 16 km. og det meste går enten nedad eller lige ud, så vi har god tid til at nyde vejret og hilse på de mange lokale folk.

Alt i alt har vi en rigtig god og afslappende dag i dag.

Vi når frem til førstefjorden allerede omkring klokken 16.00 og nu er der kun godt 20 kilometer tilbage til vi når Sisimiut. Vi begynder at glæde os til et bad.

Da vi kommer til den store fjordhytte kan vi se at der er gjort klar til overnatning af flere. Der ligger soveposer og står kopper fra i morges. Der er dog umiddelbart fint med plads til os også, så vi slæber vores ting ind og gør klar til at smelte sne. Omkring aftensmadstid kommer en bedstefar på ca. 60 år og tre store drenge på 12-14 år. De er med ham på påskeferie i fjeldet, og de har været på rypejagt med hundeslæden. Dagens fangst er to ryper. De er meget snaksaglige og Jacob bliver hurtig lokket til at spille kort med de tre drenge. Han er nu ved at lære at spille Olsen – tror vist nok at det er drengenes helt egne regler der tæller her, og det er som om at de ændre sig undervejs… men de hygger sig vist vældigt meget.

Her til aften får vi det smukkeste grønne nordlys at se. Det danser som gardiner over himlen og er utrolig fascinerende at se på. Dejlig afslutning på den sidste aften på fjeldet.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar