Det blæste temmelig meget på toppen af bakken i nat, det var lige så vi kunne mærke at det rykkede og ruskede i det lille hus. Solens opvarmning i dalene i går får vinden til at flytte sig en del rundt når det om natten når det bliver koldt igen.

Vi vågnede op her til morgen til overskyet vejr og en isnende kold vind. Vi pakkede øre, ansigt og hænder rigtig godt ind, fik pulkene pakket og spændt dem fast i hoftebæltet. Først var vi lige et smut nede omkring gruppen i den store hytte, for at få vores vanddunke fyldt op. Endnu engang er det yderst hjælpsomme og meget, meget gæstfrie lokale mennesker vi møder. Det er en stor fornøjelse og meget prisværdigt.

Hele formiddagen er meget kold. Vi hoppede første 10-minutters-pause over og tog i stedet to længere stræk med kun en pause imellem. Det var simpelthen for koldt at stå stille i vinden, her ude midt på søen uden mulighed for læ. Da vi endelig valgte at holde pause fandt vi vindsækken frem – som ellers slet ikke har været i brug på denne tur. Den giver læ og gør at varmen fra os bliver under dugen. Det gør kondensen til gengæld også, så den bliver også ret fugtig på indersiden.

Inden frokost havde vi en længere opstigning, men til gengæld kunne vi så se frem på, at resten af dagen ville være enten helt flad eller nedadgående.

Det endte med at blive en rigtig lang dag, 20,8 kilometer i en iskold vind, som heldigvis kom i ryggen på os. Så vi var begge godt trætte da vi nåede frem her til den lille mørke hytte.

Vi har brugt hytterne langt mere end forventet på denne tur, men de har ligget i perfekte dagsetape-afstande for os og det har derfor været meget naturligt for os at benytte dem. Desuden har der været fuel til opvarmning i flere af dem, foruden det vi selv hanvde medbragt, hvilket har været til stor gavn for tørring af især Jacobs tøj.

Vi, især jeg, er vældig træt når vi når aften. Klokken ca. 21.00 er der simpelthen ikke mere energi og jeg kan ikke holde øjnene åbne mere. Det betyder så også at vi hver dag er oppe inden syv og får startet dagen roligt og godt.

Hytten her er ganske lille, men vækker mange gode sommerminder. Det var nemlig her at det endelig lykkedes drengene at fange de eftertragtede fjeldørreder da vi gik turen i sommer, så inden sengetid får vi lige vendt de gode historier om storfangerene og de enorme fisk de fik trukket i land.

I morgen er der efter planen kun én overnatning tilbage til vi når Sisimiut, på en gang både vemodigt og dejligt.

Godnat herfra den mørke hytte i dalen.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar