Uhhhhh… det var koldt i Jylland i dag !!!

Pludselig giver ord som chill-faktor, Woolpower, windstopper og andre importerede ord rigtig god mening. Det er som om solens stråler arbejder sig langsommere ned til os end ellers… – selvom det jo i virkeligheden nok skyldes det tykke lag af grå skyer, som først tillader bare nogenlunde almindelig dagslys omkring kl. 9.00.

På vejen hjem mod Fyn besluttede jeg i dag at gøre et stop og gå en tur, mens dagslyset stadig var til at få øje på. Det er jo på denne årstid at dagene ind imellem føles så korte, at vi slet ikke når at se dagslyset. Det er mørkt når vi kører hjemmefra og sørme om ikke det er mørkt igen når vi kommer hjem.

Det gør det jo så kun endnu mere vigtigt at huske på, hvad dagslyset gør ved os i ”denne mørke tid”. Og det er bare med at huske at komme lidt ud – alt det der er mulighed for… også når det er koldt og der blæser en meget frisk sydøstenvind.  Man bliver så glad efter en frisk gåtur!!!

I dag blev det til en kort tur ved Sønderskov, lige mellem Foldingbro og Vejen. Ikke et sted jeg har været før, blot en pludselig indskydelse om at følge skiltningen mod Sønderskov.

På infoskiltene kunne jeg læse at landskabet her har udviklet sig gennem tiderne i området omkring en gammel herregård med bygninger fra 1600-tallet og med en historie tilbage fra middelalderen. I samarbejde med Vejen Kommune, de nutidige lodsejere samt frivillige, har Sønderskov museum anlagt Møllestien gennem den østlige del af Sønderskovs herregårdslandskab og med en række markerede og interessante punkter i landskabet undervejs. Et spændende sted gennem et historisk område der, for interesserede, rummer både natur- og kulturhistorie.

Jeg kan bestemt anbefale det, hvis du en dag kommer der forbi.

Turen rundt på Møllestien er på 2,7 km. og tager blot i omegnen af 30 minutter. Det er en kærkommen lejlighed til at strække sine ben og få lidt luft efter en kortere eller længere tur i bilen.

Skoven stod i dag med de vindblæste, nøgne træer og deres store krogede kroner. Under dem lå et tykt, tykt tæppe af visne blade. Utroligt som man næsten kan gå i barndommen igen, når man går og sparker i de store dynger af visne efterårsblade.

Et papirstyndt lag is lå på vandspejlet af den lille sø jeg gik forbi, ikke sært at det føltes koldt. De små fugle sloges om at komme til for at få et formiddagsbad. De så ikke ud til at lade sig påvirke hverken af mig eller den snigende vinterkulde.

Det var blot en kort tur i dag, men det er friluftsoplevelser som denne, der gør mig glad i hverdagen. Og lige nu, hvor jeg sidder hjemme i stuen, med varm kakao i koppen og det første adventslys tændt, så minder det mig om, hvor lidt der skal til, for at få energidepoterne fyldt op igen.

Ønsker jer alle en dejlig 1. søndag i advent og en dejlig december måned.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar