Dag 7

Devil’s Staircase var i vente, da vi slog øjnene op i morges… Etapen skulle kun være 14 km, men med en forventning og en hård dag kom vi tidligt af sted. 8.30 var vi på vej derud ad. En dejlig tør dag i vente så alt tydede jo på en god dag.

Efter 5 km var vi klar til opstigning til 550 m.o.h. Og med navnet “Devil’s Staircase” havde vi frygtet det værste. Men… Det gik jo nemt og fint. Selvfølgelig var det da hård, bestemt, men vi har nu begge prøvet noget der var langt hårdere.

Efter en halv time nåede vi toppen og kunne nu begynde den lange nedstigning til Kinlockleven som er helt nede i 0 m.o.h. En smuk, smuk tur ned, med den skønneste udsigt over Blackwater Reservoir. Denne kunstige sø er etableret af mennesker i 1905-09 og var på daværende tidspunkt Storbritaniens største vandenergiforsygnings-system.

Vi nåede Kinlockleven allerede 12.30 og havde således allerede tilbagelagt dagens etape. Det gik jo ikke, så vi tog en rask beslutning om at spise frokost og så derefter vandre videre. Bare gå derud ad og se hvor langt vi så ville nå. Det var en flot tur i mellem de kæmpe skotske bjergmassiver, hvor stien blot snoede sig mellem klipper, vandløb og får så langt øjet rakte. I lange perioder gik vi helt uden at snakke sammen.

Efter 28 km, 900 højdemeter op og 1050 ned, blev vi enige om af stoppe. Dels var der kun 5 km tilbage af morgendagens etape og dels var vi ved at være både trætte og sultne.

Vi har nu teltet, spist aftensmad, drukket aftenkakao og er puttet i poserne. Klokken er godt nok kun 20.30 men vi er begge klar til en velfortjent nattesøvn.

Her er ingen dækning her, så I må vente til i morgen fredag med at læse dagens blog.

God aften til jer.

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar