LÆKRE hjemmelavede müslibars – så lette er de at lave!

Tursnack – det er næsten for let, og smager fantastisk…
Opskrift på hjemmelavet müslibar.

Et sundere alternativ til slik

Ingredienser:
80 g koldpresset kokosolie
2 dl. grofthakkede mandler (skal ikke smuttes)
2 dl. grofthakkede hasselnødder
2 dl. rosiner eller tranebær
4 dl. kokosmel
8 dl. havregryn
ca. 400 g. fast honning (pas på ikke at bruge for meget!)

Evt. revet skal fra 1 appelsin (kan undlades, men giver en skøn smag)
Evt. 300 hakket chokolade (kan undlades hvis man mener det bliver for sødt)

OBS: Alle målene er ca.

Fremgangsmåde:

Smelt kokosolien på en stor pande
Kom nødder og rosiner på og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme
Tilsæt havregryn og kokos og rør godt rundt
Kom honning og appelsinskal ved og rør til det er helt smeltet.
Pas på varmen – det må ikke blive branket, og konsistensen skal være sammenhængende og ret fast
Kom bagepapiret i et fad på ca. 30 x 40 cm, og drys det hakkede chokolade i bunden
Hæld den varme masse over chokoladen og brug et nyt bagepapiret til at trykke massen flad med. Sørg for at det kommer helt ud til kanterne
Læg papiret over, og lad massen blive helt kold. Vend den ud på et bræt, og skær den i passende stykker med en skarp kniv
Pak stykkerne ind i mellemlægspapir og nu er de klar til at komme med på tur!
Opbevares i bagepapir i en kagedåse eller lignende (hvis de ikke når at blive spist inden de når så langt)

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar