“Kunsten ved at være lykkelig er, at gøre sine glæder enkle”

For at sige det, så selv jyderne kan være med, så var kurset ikke så ringe endda. Jeg er rigtig glad for at have deltaget i kurset. Der var højt til himlen og samtidig var det helt nede på jorden.

Før kurset tænkte jeg at det kunne være sjovt at snuse til friluftslivet, men nu er jeg klar over, at der venter en masse gode oplevelser og friluftstosser derude, om så det er i omegnen af Varde, Bergen eller et helt tredje sted.

Mette, jeg synes at du var super inspirerende med “din historie” og dit gode humør smittede vist af på os alle. Det er ikke så tit jeg ser nogen, der lige omrokerer et bål med fuld blus på med de bare næver. Du er sej.

Tak for en god oplevelse.
Michael – Albertslund

I har alle været en inspirationskilde for mig. Jeg fik en masse små tip, så anderledes måder at pakke på, så hvor meget nemmere et effektivt “køkken” gør friluftslivet, osv. For mig har det været en meget lærerig (erfaringsudvekslings-) weekend. 

Kursus har haft en stor betydning for mig, også selv om jeg ikke er helt lysegrøn. Fremover kan/vil jeg ændre min “gammeldags” måde at pakke/tænke på, så jeg vil fremover have noget nemmere ved at tage på spontane weekendture.

Glæder mig til vi ses derude, planlagt eller spontant
Claus – Odense

Da jeg var yngre var friluftslivet enkelt. Det handlede bare om at tage en sovepose under armen og gå ud af døren. Så var man på tur.

Som midaldrende komplicerer man (jeg) alting, og det kræver endeløse forberedelser bare at tage på weekendtur. Man kan jo ikke tage afsted før udstyret er på plads, og udstyrslisten er enorm. Det forekommer næsten uforsvarligt at tilbringe et par dage under åben himmel uden en masse grej, teknisk tøj, kogesæt, myggenet, solcreme osv.

Jeg synes basiskurset hjælper med at overvinde den barriere. Kurset viser, at friluftslivet faktisk ikke er blevet sværere. Det handler i bund og grund stadigvæk bare om at tage sin sovepose under armen, og gå ud af døren.

Så kursets største fortjeneste er, at det gør friluftslivet enkelt igen. Og som Plysbjørn sagde: Kunsten ved at være lykkelig er at gøre sine glæder enkle.

Pia – Tønder

1000 tak for et inspirerende kursus. Jeg meldte mig for at lære at bruge kompas og det var super godt og dejligt med øvelser.

Eftersom jeg jo har været på ture før og ikke er helt grøn har jeg jo noget grej allerede. Noget står for udskiftning for at lette på vægten i rygsækken (ret vigtigt for mig), så meget god information samt godt at se de forskellige brændertyper.

Så min konklusion er bare at komme i gang og så finde noget udstyr, ikke det dyreste i starten, og derefter skifte det ud.

Marianne – Ølsted

Atter tusind tak for en utroligt lærerig og fornøjelig tur!

I en tid hvor der florerer masser af vildmarksprogrammer, der alle giver indtryk af, at hver dag er en kamp for overlevelse, var det skønt at få de basale ting helt ned på jorden. Det gjorde du bare fint!

Nicolai – Tønder

Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken
Tak fordi du læste med

“Mit navn er Mette Mortensen. Jeg har 30 års erfaring indenfor friluftsliv og vandring. Siden 2013 har jeg arbejdet med professionelt friluftsliv, hvor jeg som selvstændig deler ud af min viden på diverse kurser, foredrag og firmaevents.”

— Mette Mortensen
Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent


Tilføj en kommentar