Sjaelesund Podcast Om at være alene i vildmarken

Mette Mortensen

Friluftsvejleder, foredragsholder, forfatter og HR-konsulent

Biografi

Mette har over 30 års erfaring inden for friluftsliv. Som barn var hun i mange år aktiv som spejder, og har også brugt meget tid i skoven som hestepige. Senere er det vandring med rygsæk, kano og bjerge, der har været i fokus, og især de nordiske lande har været favoritdestination. Det er gennem årene blevet til en del store naturoplevelser i blandt andet Lapland, Grønland, Norge, Sverige, Skotland, Island og på Færøerne. Interessen for friluftsliv har dog også bragt Mette længere syd på, til mange andre spændende destinationer, som for eksempel Mount Bromo i Indonesien, Pyrenæerne i Frankrig, Dolomitterne i Italien, Atlasbjergene og Mt. Toubkal i Marokko samt Tanzanias højeste bjerg Kilimanjaro.

Mette er uddannet og har arbejdet i detailbranchen i Dansk Supermarked (nu Salling Group), primært indenfor ledelse og personaleudvikling. Hun har været ansat i knap 20 år, hvoraf de sidste 13 år har været som henholdsvis mellemleder, chef og til slut Varehuschef. Hun har desuden sideløbende været tilknyttet Salling Groups eget kursuscenter i Ebeltoft og undervist på leder- og chefniveau i mere end 10 år. Undervejs tog Mette også en coachuddannelse indenfor leadership og personlig udvikling.

Hun har, gennem sit lederjob, arbejdet med udvikling af mennesker, gennemført kurser og teambuilding i større eller mindre grupper, primært i det udendørs rum.

Interessen for mennesker og glæden ved friluftslivet, førte i 2013 til et karriereskift, da hun valgte at sige sit job som varehuschef op og tog Friluftsvejlederuddannelsen i Viborg . En 1-årig uddannelse med fokus på basis friluftsliv, kano, kajak, klatring og vinterfjeld.

Erfaringen som leder og fra friluftslivet er i dag essensen af All-Out, som Mette driver som en selvstændig virksomhed.

Alene i vildmarken

I 2018 deltager Mette i tredje sæson af ‘Alene i vildmarken’ på DR1. En konkurrence, hvor 8 danskere skal overleve længst muligt i den norske vildmark. Kun udstyret med et minimum af friluftsgrej og kun det mad de selv fanger. Den der bliver der længst, har vundet.

Mette tilbringer 58 dage helt alene i vildmarken. Efter et massivt vægttab på hele 17 kilo, anbefalede lægen, at hun trak sig fra konkurrencen. Mette blev nr. 2 i konkurrencen.

Erfaring

2013-
Selvstændig, All-Out
2013-2014
Friluftvejlederuddannelsen
2011-2013
Varehuschef, Føtex Middelfart
2010-2011
HR Partner, Dansk Supermarked
2001-2011
Afdelingschef, Dansk Supermarked
1994-2013
Ansat i Dansk Supermarked

Vandring og friluftsliv

Udførlig guide og nyttige tips til oplevelser i naturen

af Mette Mortensen

Flere og flere vil ud i naturen, mærke terrænet og sætte tempoet ned, så der er masser af overskud til at nyde den fulde oplevelse af frihed. Nogle drømmer om at sove under åben himmel, og måltider i det fri hører naturligvis med. Men hvordan får man styr på det hele og kommer godt afsted?

Svarene finder du i bogen ‘Vandring og friluftsliv’ – både de grundige anvisinger til forberedelserne og de små tips og gode råd, der tilsammen gør, at man får den bedste oplevelse i naturen.