IMG_2683Jeg besøgte i dag Sollerup Skov på Sydfyn som ligger i Faaborg/Midtfyn kommune på Fyn, lige syd for Arreskov Sø og ca. 5 km nord for Faaborg.

Endnu en af de der overspringshandlinger, der gør dagen til noget særligt. Egentlig burde jeg vel have passet kontoropgaverne som jeg havde forberedt på ToDo-listen, men……

Sollerup ligger i morænelandskabet nord for Svanninge Bakker. Terrænet er, som for så mange andre spændende områder, skabt under den sidste is-tid. Landskabet er meget varieret og kuperet.

Historien fortæller om Trolden Finn der, af Guden Odin, blev bedt om at grave en sø til Odins hustru Frigg. Finn gravede og gravede og omsider fik han gravet Arreskov Sø. Al den jord han havde gravet op af søen blev så til det vi i dag kender som Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge. Jeg fulgte en af de markerede ruter, dels for at se de primitive teltpladser og bålpladser der er i området og dels for at kende rutens beskaffenhed, hvis jeg nu skal have børn eller unge med på denne tur.

IMG_2679På en del af turen fulgte jeg den lille bæk der senere bliver til Odense Å. Området, jeg gik langs, kaldes Helvedes Hule hvor ”Rislebækken” har dannet stejle erosionskløfter. Mens jeg gik langs denne lille bæk var jeg ikke i tvivl om hvorfor den har fået sit navn. Vandet slynger sig adræt rundt mellem sten, trærødder og nedfaldne grene og konstant kan man den klukkende og rislende lyd af vand i bevægelse – ren terapi i forhold til det ventende kontorarbejde derhjemme.

Turen jeg valgte er en af de afmærket ruter (gul rute) og den er, incl. alle mine svinkeærinder, knap 7 km.

IMG_2680Og med kaffestop, fotografering og andre hyggepauser tog det mig nøjagtig 2 timer – egentlig ikke meget for en så dejlig og tilgængelig efterårsoplevelse 🙂

Se mere på naturstyrelsens folder her

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

2 comments on “Tag 2 timer ud af kalenderen og nyd den friske efterårsskov”

 1. Christina

  Du skriver at ruten er kuperet. Vil man med go vilje kunne gå ruten med en lidt terrængående klapvogn?

 2. Admin

  Hej Christina
  Ja, det ville man godt kunne 🙂
  Der er sti hele vejen somen god terrængående klapvogn sagtens ville kunne klare.
  Rigtig god tur 🙂
  Mette

Comments are closed.