West Highland Way, Skotland 154 km. incl bestigning af Ben Nevis

OBS: Denne tur udgår i første omgang, af planlægningsmæssige årsager af det faste program, men du har mulighed for at forhåndsbooke en plads og derved har du førsteret på de pladser som i så fald udbydes.

Er du interesseret i at høre mere om selve turen samt eventuelt deltage på turen (ikke en bindende tilmelding), bedes du sende mig en mail på booking@all-out.dk. Hvis der er interesserede nok, vil turen blive slået endeligt op, efter aftale med de interesserede deltagere ifht. endelig dato (pt. fastlagt til 20/5-29/5-2019, kan forrykke sig lidt).

Om West Highland Way:

The West Highland Way er Skotlands ældste vandrerute, en langdistance vandresti der strækker sig fra byen Milngavie nord for Glasgow til Fort William i det skotske højland. Den 154 km (96 miles) lange vandrerute starter ved Milngavie passerer gennem Mugdock Country Park, følger bredden af søen Loch Lomond, passerer forbi Ben Lomond, går gennem Glen Falloch og Strathfillan, krydser Rannoch Moor, og går forbi Buachaille Etive Mor til toppen af Glencoe, her ”klatrer” man over Devils Staircase, går ned mod Loch Leven før man kommer til Lairigmor og Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg. Turen slutter på Gordon Square i Fort William.

Vi overnatter i vores telte undervejs og har maden med hjemmefra. Der er et længere stræk langs søen Loch Lomond som er defineret som nationalpark og her er vi derfor nødt til at benytte de officielle lejrpladser. Ellers er der på resten af ruten fri teltning jævnfør skotsk lov om fri teltning Scottish Outdoor Access Code.

Startsted:
Glaskow Hovedbanegård

Slutsted:
Glaskow Hovedbanegård

Hvem kan deltage?

Alle der har forudgående erfaring med at vandre over længere stræk med egen oppakning, kan vandre denne rute. Ruten er ikke teknisk svær, men fysisk er det væsentligt at være i rimelig god form, da vi de fleste dage skal vandre omkring mellem 15 og 22 km. i kuperet terræn med egen oppakning.

Turniveau:

Mellem til svær (pga. distancen)

Hvor langt skal vi vandre om dagen?
:

Ca. 15 – 22 km hver dag


Overnatningsform:

Eget telt eller hytte (når der ved 2 lejligheder er mulighed for det – med mindre de allerede er optaget da de ikke kan bookes)


Mad:

Deltagerne medbringer selv deres eget mad, bestående af frysetørret mad m.v.


Turleder:
Mette Mortensen

Mette er forfatter til bogen “Vandring og friluftsliv” og har mange års erfaring med friluftsliv, som hun dyrker både privat og professionelt, er uddannet friluftsvejleder og har i mange år arbejdet med kursusudvikling og undervisning. Hun bruger det meste af sin tid i naturen eller på fjeldet, gerne i Danmark, Norge, Lapland eller i Grønland og elsker at dele ud af sin viden og erfaring. Du kan læse mere om Mette HER

Hvad koster det?

Du betaler kursusgebyr samt køber og betaler selv din transport til og fra Skotland.
Du bruger dit eget telt eller deler med andre deltagere og du køber selv overnatning hvis det forgår i hytter eller lign.

All-Out laver turen og guider undervejs samt informerer dig om alt hvad du skal gøre i forbindelse med dine forberedelser af kurset.

Kursusgebyr:

2.995 dkr.


Forventede udgifter til transport og eventuel overnatning:

Offentlig transport eller bil til og fra Kastrup: Pris afhængig af hvor i landet man kommer fra

Fly tur/retur til Glasgow: Pris ca.: 1.200 – 1.500 kr.(priser tjekket på Momondo pr. nov. 2018)

Transport til og fra Glasgow til Milngavie: 100 kr

Transport fra Ford Williams til Glasgow: ca. 200 kr

Eventuelle gebyrer på de steder hvor vi skal overnatte på de etablerede lejrpladser: Max 300-400 kr. i alt

Maks. deltagerantal: 

12 personer (minimum 6 deltagere)

Tilmelding og kontakt:

Skriv eller ring til Mette Mortensen for forhåndstilmelding eller mere information på tlf. 24 94 62 94 / mail: booking@all-out.dk

Ved endelig tilmelding har vi brug for følgende information fra dig for at fremsende en faktura til betaling

Emne: Kursustilmelding

Hvilket kursus ønsker du at forhåndsbooke?:
Navn og adresse:
Telefonnummer:
Mailadresse:

Handelsbetingelserne for kurser afholdt af All-Out