Kort om Mette Mortensen:

Mette i faldskærm

I frit fald
– Om at tage udfordringerne med et smil!

Jeg er født i 1975 og opvokset på Fyn. Som ung var friluftslivet altid en del af mit liv. Jeg startede som 8-årig til spejder og det blev jeg ved med i 12 år. Sideløbende med det har jeg altid været en udepige og så havde jeg hest og red meget som barn – hovedsageligt i skoven og på længere ture.

Jeg bor nu på Sjælland og har hele fire skønne børn hvoraf de to store er bonusbørn. De fire unger er hhv. 3 år, 21 år, 28 år og 31 år

Som voksen er det vandring med rygsæk og bjerge der har fanget min interesse og især de nordiske lande har fascineret og forundret mig. Det er gennem årene blevet til en del store naturoplevelser blandt andet i Lapland, Grønland, Norge, Sverige, Skotland, Island og på Færøerne. Turene har foregået enten i kano, med vandrestøvler på eller med en hytte som fast udgangspunkt. Jeg har dog også været så heldig at opleve mange andre spændende destinationer længere sydpå, som for eksempel Mount Bromo i Indonesien, Pyrenæerne i Frankrig, Dolomitterne i Italien, Atlasbjergene og Mt. Toubkal i Marokko og Tanzanias højeste bjerg Kilimanjaro.

Arbejdsmæssigt er jeg uddannet i detailbranchen i Dansk Supermarked (nu Salling Group), hvor jeg har arbejdet i knap 20 år. I mit erhverv har hovedvægten primært været på ledelse og personaleudvikling. Jeg har undervist på lederniveau i mere end 10 år og har desuden en coachuddannelse indenfor leadership og personlig udvikling. Der ud over har jeg gennem mit lederjob arbejdet med udvikling af mennesker, kurser og teambuilding i større eller mindre gruppe, primært i det udendørs rum.

Min interesse for mennesker, min glæde ved friluftslivet og mit ønske om at have medindflydelse på mit eget liv gjorde at jeg i foråret 2013 valgte at lægge mit liv markant om. Jeg besluttede at sige mit job som Varehuschef for føtex Middelfart op og startede derefter på den 1-årige Friluftsvejlederuddannelsen i Viborg. Denne uddannelse havde omdrejningspunkt omkring; basis friluftsliv, kano, kajak, klatring og vinterfjeld.

Efter endt uddannelse har jeg i 2014 startet firmaet All-Out op og arbejder nu som selvstændig indenfor ledelse, friluftsliv, coaching og personlig udvikling med hovedvægten lagt på friluftskurser i Danmark og i Norden.

Som et led i jobbet har jeg blandt andet samarbejder med behandlingsstedet PS.NU (nu Behandlingscenter Fyn), behandlingscenter-fyn.dk.

PS.NU henvendte sig til unge med psykiske, sociale, adfærds- og/eller indlæringsmæssige problemer samt tilknytnings- og kontaktforstyrrelser. Et af de centrale mål for PS.NU var, at de unge får et godt værdisæt at bygge videre på samt får opbygget et selvværd og en tro på sig selv, der gør, at de kan indgå og fastholde relationer til andre mennesker. Her arbejdede jeg med den del, der omhandler at give de unge værdiskabende oplevelser, som fx at tage med på tur i skoven, uge-vandring i fjeldet eller blot overnatning i det fri med telt og bål.

Det vil undertiden også være muligt at møde mig i friluftsbutikken, Friluftslageret.dk eller som turleder og kursusleder på diverse friluftsaktiviteter rundt om i landet: Kursus/turkalender.

Er du mere til et foredrag, kan du følge med her og se hvornår jeg kommer til et sted nær dig: Foredragskalender

I april 2018 udgav jeg bogen “Vandring og friluftsliv”. Bogen er udkommet fra forlaget Muusmann.

Sidste skud på stammen har været min deltagelse i TV-programmet “Alene i Vildmarken lll”, hvor jeg var så heldig at tilbringe 58 dage, helt alene i den norske vildmark. Efter et massivt vægttab på hele 17 kilo, valgte lægen at give mig en anbefaling om at trække mig i konkurrencen. Jeg blev nr. 2 i konkurrencen.

Læs mere om min deltagelse i “Alene i Vildmarken” her: Artikel Melfarposten / Artikel Ud og Hjemme

Find også Mette Mortensen på de sociale medier: