IMG_2719Det kræver blot 15 engagerede, begejstrede og glade turdeltagere fra Opdag Verdens Adventureklub og endnu en fantastisk tur i Dollerup Bakker.

I denne weekend tog jeg, sammen en god turven og 13 friske deltagere, på vandretur i området omkring Hald Ege og Dollerup Bakker.

Som så mange andre smukke steder, er også dette område præget at den sidste istids enorme kræfter. Isens bevægelse og efterfølgende tilbagetrækning har blandt andet skabt Danmarks anden dybeste sø, Hald Sø, samt et i øvrigt særdeles spændende og meget varieret landskab. Vinden ruskede noget i træerne og hvis man skulle kalde det støvregn, vil jeg nok opfordre til at tørre støv af lidt oftere… 🙂

IMG_2717MEN vi havde det igen sjovt! Og hvorfor ender det ALTID med at blive en god tur når man endelig kommer af sted? Nok mest fordi alle gerne vil det, og som én af deltagerne så fint udtrykte det: ”Der er aldrig brok-hoveder med på disse ture, de er blevet hjemme i varmen!”.

Ud over den meget smukke natur, byder området også på sagn og fortællinger om trolde, herremænd, kloge koner og varulve. For da slet ikke at tale om Niels Bugge, der i 1358 blev dræbt i Middelfart efter at have ligget i strid med kong Valdemar Atterdag. I dag kan man se resterne af hans herregård, også kaldet det andet Hald, lige foran det, der i dag, hedder Niels Bugges kro.

IMG_2716Jeg nyder i den grad disse ture rundt i det danske eller nordiske, hvor dagsordnen dybest set går ud på at nyde naturen, glæde sig over hinandens selskab, komme lidt væk fra hverdagens travlhed og bare at være… Være i og med naturen og den friske luft sammen med spændende, sjove, skøre og glade mennesker.

Jeg håber, med disse små fortællinger, at jeg kan være med til at inspirere så mange som muligt til, at sig give sig selv tid og plads til, i hverdagen travlhed, at få oplevelser som disse.

Vil du læse mere om området ved Dollerup kan du gå ind på Naturstyrelsens folder her.

 

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

3 comments on “Når en ruskende november-weekend bliver til en fornøjelse!”

 1. Peter Strand

  You lucky potato 😉 på tur igen i det danske efterår – nej hvor er jeg misundelig !
  Savner regnen og lyset mellem skyerne – og bygerne som bare holder op igen 😉
  Vandrehilsner fra det høje, mørke Nord til dig og alle ude på stierne !!

 2. john

  Hej til alle.
  Sikke en skøn tur. Min første vandretur i mange år, men bestemt ikke den sidste. jeg håber vi mødes igen.
  hilsen John

Skriv et svar