4I 1993 bliver jeg 18 år og i den forbindelse får jeg i gave en rejse af min far. Planen er 1 uge på Java og derefter 2 uger på Bali, kun ham og jeg.

Jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget, men er på det tidspunkt ikke klar over, at denne rejse bliver medvirkende til, at vi i fremtiden får et helt særligt bånd til Bali og hvorfor jeg om en uge rejser derned igen, inviteret til et stort balinesisk bryllup.

Efter en uge ender min far og jeg i 1993 som sagt på Bali. Vi har haft en skøn rejse hen over Java og har allerede oplevet utrolig mange ting. Vi har booket hotel i Kuta, på det sydlige Bali. Planen er, at vi skal bruge et par dage her, nyde stranden, byen og lige slappe lidt af inden nye oplevelser venter os.

Bali er templernes land. Her er hinduistiske templer på hvert ethvert gadehjørne, og de lokale huse ligner til forveksling også små templer. Guder og ånder er en stor del af dagligdagen i Kuta og på Bali og har været det i århundrede.

5Byen emmer af gadehandlende, små og store boder, farver, batik, træfigurer, smykker og en konstant duft at røgelsespinde fra de små offerskåle der findes overalt i byen.

En eftermiddag beslutter jeg at gå en tur ned til stranden alene. Far vil gerne have en lur på hotellet og jeg har lyst til at opleve noget.

Jeg kommer dog ikke ret langt væk fra hotellet, før jeg i den grad er omringet af de lokale gadehandlere: ”Special price, cheap price, only for you” lyder det igen og igen.

Faktisk står de så tæt omkring mig, at jeg kan ikke rigtig komme nogen steder. De er på ingen måde ubehagelige eller andet. De er smilende og glade, men jeg kan bare ikke rigtig komme videre.

Så pludselig kommer denne lille balinesiske pige på bare 5-6 år og tager resolut min hånd. Hun trækker mig målrettet væk fra de handlende og vi går nu hånd i hånd ned gennem byens pulserende gader.

Hun kan en smule engelsk og jeg finder ud af at hun hedder Wayan. Vi går lidt rundt, jeg køber en lille kjole til hende og en sodavand. Herefter går vi hjem for at hilse på min far.

6Efter lidt tid får vi historien stykket sammen. Hun bor med sin lidt ældre søster Ketut og to fætre på et lille værelse i Kuta. Resten af familien, bestående af hendes far, to mødre og en del andre søskende, bor inde midt på øen nær vulkanen. De fire børn er sendt til byen for at tjene lidt penge. Wayan fletter hår og Ketut maler negle. Drengene ved jeg ikke hvad lavede.

Jeg skal her prøve at fortælle den efterfølgende historie meget kort, men den er vigtig at kende for at man kan følge historien om det forestående bryllup på Bali.

Vi bliver rigtig gode venner med Wayan og beslutter at se om vi på nogen måde kan hjælpe hende med en fremtid i skole og en uddannelse. Det er ikke nemt i Indonesien, at lave aftaler om at finansiere en lille pige med hendes skole, men efter et besøg på skolen og en snak med inspektøren lykkes det min far at få lavet en aftale om, at hun kan begynde i skolen efter sommerferien.

I alle årene efter 1993, har min far og hans kone Inger besøgt Bali næsten årligt og på den måde er det lykkes dem løbende at betale hendes uddannelse og i dag er Wayan uddannet advokat.

2Selv har jeg besøgt hende yderligere 2 gange og i år skal jeg som sagt derned igen med min kæreste Jacob.

Hun kalder mig sin danske søster og jeg kalder hende ”my sweet sister from Bali”.

Wayan er nu 28 år og mor til Quira. Quira er ikke hendes biologiske datter, men for ca. 3 år siden døde hendes storesøster af kræft og Wayan adopterede derefter datteren. Hun har nu mødt Komang, som hun også har kendt i en del år og nu skal de to så giftes.

1Min far og Inger rejste derned i torsdags og Jacob og jeg hopper på flyet på torsdag. Brylluppet skal være den 23. september og jeg vil glæde mig til at fortælle jer historien om ”min balinesiske søster og hendes bryllup”.

Vil du gerne have de efterfølgende blogindlæg direkte i din mailboks, så tilmeld din mailadresse her på siden og få direkte besked så snart jeg lægger ny blog op.

 

 

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

2 comments on “Min balinesiske søster og hendes bryllup – når drømme bliver til virkelighed!”

  1. Mette Arleth

    Dejlig historie, og du kan nok roligt glæde dig til en virkelig stor oplevelse. En af mine kolleger blev gift med en balinesisk pige sidste sommer – på Bali – og vi har set de mest fantastiske billeder fra brylluppet 🙂

  2. Admin

    Jeg kan egentlig heller ikke rigtig vente, tror på at det bliver kæmpe oplevelse 🙂 Og så glæder jeg mig til at fortælle jer herhjemme historien…

Skriv et svar