IMG_1357Velkomsten var helt obligatorisk.

En hel mur af smilende balinesere, med forskellige skilte, der råber i munden på hinanden tager imod os i lufthavnen. Helskindet forbi dem, kommer muren af smilende taxichauffører, der gerne vil tilbyde transport af enhver art… Livet pulserer helt som det plejer, her er ikke meget ændret – og hvor er det egentlig skønt, jeg føler mig allerede hjemme igen.
Flyveturen er gået rigtig godt. Fra København torsdag aften kl. 22.20 til Doha, hvor vi landene klokken 5.00, lokal tid. Tre timer i transit og dernæst videre mod Bali klokken 8.00 med ankomst 22.45, lokal tid.

Mens Jacob og jeg så sidder og venter på boarding IMG_1361i Doha, ser jeg pludselg en jeg kender – af alle steder, så møder man mennesker man kender fra Danmark i Doha, Qatar. Der er John og hans kone. John var turleder på den topas-tur min søn Emil og jeg var på til Dolomitterne i 2012. De er også på vej til Bali, hvor John skal være turleder for en topasgruppe om 14 dage… Verden er godt nok lille ind i mellem 🙂

Vi bliver hentet af min far og Inger i lufthavnen, og så går turen mod Kuta og vores sædvanlige hotel Jesen inn II. Klokken er tæt på midnat inden vi er på hotellet, så vi drikker en kold øl inden der er tid til at sove.

I dag, lørdag, var planen allerede lagt. Vi skal med Wayan ud og købe bryllups-dress til Jacob og jeg. Wayan kommer her på hotellet til morgenmad klokken 9.00. IMG_1367Planen er at spise morgenmad sammen for derefter at køre ud for at købe tøj. Hvor er det dejligt at se hende igen… det føles jo både som lang og kort tid siden jeg var her sidst i 2013. Hende første kommentar til mig er ”Wow, you look so tall and thin”…. med 164 cm. er det altså ikke så ofte jeg bliver kaldet høj… den kan jeg leve længe på 🙂

Wayan fortæller, at hun faktisk slet ikke må være væk fra sit hjem i disse dage. Traditionen byder at hun, ugen op til sit bryllup, slet ikke må gå uden for sit hjem. Hun forklarer at det er en blanding af black magic, ”ry og rygte” og good luck. Dels vil det betyde, at onde ånder kan påvirke hendes sjæl så hun ikke er beskyttet, dels handler det om omgivelsernes snak og sladder og til sidst er det bare ”for good luck and happines”… Vores lille pige er dog også en pige med ben i næsen. Hun er kvik og intelligent og hun har 1000 ting at forberede til brylluppet og har derfor bare travlt.

Når alt kommer til alt er det hende der står for alt det praktiske. Hendes kommende mand Komang er også hjemme men det er med sin familie oppe nordpå.

Her skal han selvfølgelig også opholde sig i ugen op til sit bryllup. Wayan mener at han hjælper til med forberedelserne deroppe, samt alt det praktiske med pyntning og klargøring.

Altså er der ingen der holder øje med Wayan, så hun kan godt piske rundt og få ordnet alle sine gøremål-

IMG_1364Og så er det ellers af sted for at finde traditionelt bryllupstøj. Til mig er det heldigvis muligt at finde det helt traditionelle tøj, som allerede er syet klar. Balineserne er ikke ret store (- og godt nok er jeg 164, men det går an :-)). Nederdelen skal dog lige en tur forbi en skrædder og rettes lidt til. Prisen for mit sæt bliver 500.000 Rp, hvilket svarer til ca. 250 kr. Billederne må I vente med til skrædderen har rettet til.

Til Jacob finder vi også det fineste sæt. Wayan mener at han ligner en konge når han er klædt på… Så er hans dag også reddet… 🙂 Hans sæt består af 2 saronger, skjorte, hat og et bælte. I alt 700.00 Rp som svarer til 350 kr. Så alt i alt har vi købt tøj for 600 kr. hvilket jo er mange penge hernede. Jeg glæder mig til at se sammen i dresset når vi bliver klædt på, på onsdag… I skal nok få billederne at se 🙂

IMG_1360Eftermiddagen går med en tur til stranden, sightseeing i Kuta og afslapning. Vi lægger planer for de kommende dage da der stadig er tre dage til brylluppet. I morgen bliver planen at vi tager til Menjangan. En lille ø som ligger helt oppe nordpå, også kendt som Bali´s bedste snorklested.

Dejligt at være tilbage 🙂

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

Skriv et svar