IMG_5813Tursnack – det er næsten for let, og smager fantastisk…
Opskrift på hjemmelavet müslibar
– et sundere alternativ til slik

Ingredienser:
80 g koldpresset kokosolie
2 dl. grofthakkede mandler (skal ikke smuttes)
2 dl. grofthakkede hasselnødder
2 dl. rosiner eller tranebær
4 dl. kokosmel
8 dl. havregryn
ca. 400 g. fast honning (pas på ikke at bruge for meget!)

Evt. revet skal fra 1 appelsin (kan undlades, men giver en skøn smag)
Evt. 300 hakket chokolade (kan undlades hvis man mener det bliver for sødt)

OBS: Alle målene er ca.

IMG_5801

Fremgangsmåde:

  1. Smelt kokosolien på en stor pande
  2. Kom nødder og rosiner på og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme
  3. Tilsæt havregryn og kokos og rør godt rundt
  4. Kom honning og appelsinskal ved og rør til det er helt smeltet.
  5. Pas på varmen – det må ikke blive branket, og konsistensen skal være sammenhængende og ret fast
  6. Kom bagepapiret i et fad på ca. 30 x 40 cm, og drys det hakkede chokolade i bunden
  7. Hæld den varme masse over chokoladen og brug et nyt bagepapiret til at trykke massen flad med. Sørg for at det kommer helt ud til kanterne
  8. Læg papiret over, og lad massen blive helt kold. Vend den ud på et bræt, og skær den i passende stykker med en skarp kniv
  9. Pak stykkerne ind i mellemlægspapir og nu er de klar til at komme med på tur!

Opbevares i bagepapir i en kagedåse eller lignende (hvis de ikke når at blive spist inden de når så langt)

IMG_5804IMG_5815

 

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

1 comment on “LÆKRE hjemmelavede müslibars – så lette er de at lave!”

  1. Lene

    Så har jeg prøvet at lave dem, Mette !! Ser godt ud i bradepanden!!

Skriv et svar