Kanelsnegle over bål

I Sverige fejre man kanelsnurrens dag den 4. oktober, og det skal da ikke gå ubemærket hen hos os 🙂

 

Den hjemmelavede dej:

Der findes uendelig mange opskrifter på dej til kanelsnegle – nogle lettere end andre – dette er en af de lettere variationer:

  • 100 g smør
  • 2½ dl mælk eller vand
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk stødt kardemomme (kan undlades)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk sukker (kan undlades)

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage – dejen skal være fugtig).

Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

 

Den lette dej:

Køb en rulle pizzadej, rul den ud og put smør og remoncen på. Rul sammen og pak ind i bagepapir så den er til at tage med på tur. Vent med at skære kanelsneglene ud, til du er klar til at bage dem (stege dem)

 

 

 

 

 

Remonce:

  • 150 blødt smør
  • 150 sukker
  • 3.5 spsk kanel

Dej smurt med blødt smør og drysset med sukker, kanel og chokoladeknapper

Gør det lidt ekstra lækkert ved at drysse dejen med rosiner, hakket chokolade, revet æble, marcipan eller andet lækkert – kun fantasien sætter begrænsningen

 

Fremgangsmåde:

  • Ælt dejen og lad den hæve
  • Rul den herefter ud til et rektangel på ca. 20 x 30 cm.
  • Herefter smøres dejen først med blødt smør og herefter drysses remoncen på.
  • Dejen rulles som en roulade og pakkes ind i bagepapir, så den er let at transportere med på tur (hvis du da ikke laver den på stedet)
  • Skær dejen ud i passende tykkelse skiver (ca. 2-3 cm. afhængig af temperament)
  • Det kan være en fordel at trykke sneglene lidt flade inden de steges, så er de lettere at få gennembagte (stegte)
  • Steg kanelsneglene over svag varme på bålet eller over gløderne, så de ikke brænder på. Det kan være lettere at få dem gennemstegt, hvis du bruger et låg, men det går også uden.
  • Vend gerne flere gange
  • Det allervigtigste for at få gode kanelsnegle er god tålmodighed, så de bliver helt gennembagt, uden at brænde på.
  • Bør altid spises med tilhørende varm kakao, kaffe the eller saft

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

Skriv et svar