1Måske fordi jeg sidder her på kontoret, på en regnvåd og blæsende onsdag, og laver 1.000 overspringshandlinger, alt imens jeg er i gang med planlægningen af sommerens aktiviteter. Fjeldturen til Lapland skal beskrives og forsommerens friluftskurser skal detailplanlægges. Min deadline kommer tættere og tættere på… Men kontorarbejdet er bare SÅ kedeligt, når man hellere vil være ude i den friske luft!

Så er det, at jeg kommer i tanke om nogle af de redskaber jeg i mange år selv har givet videre til dygtige medarbejdere, der ønskede at blive mere effektive i hverdagen… Måske er det tiden at jeg selv benytter mig af dem?…

Jeg har lovet mig selv at komme til bunds i dagens to-do liste, som indeholder 10 punkter og her kl. 13.51 er kun tre streget ud. Jeg er godt klar over at min strategi ikke er optimal i dag… jeg er startet med de letteste opgaver, bare for at få lov til at sætte de første flueben. Men jeg ved jo godt, at jeg er meget mere effektiv, hvis jeg starter med de opgaver der er aller, aller mest træls. Det er nemlig dem der giver mig den største YES-følelse når de er overstået…111

Jeg har lige været inde og kikke lidt i noget af mit gamle undervisningsmateriale (endnu en overspringshandling). Det er vist tiden at jeg får taget mig selv lidt i ørene, hvis jeg skal nå dagens opgaver!

Materialet er udarbejdet med inspiration efter bogen ”Slug Frøen” af Brian Tracy. Om denne bog er der skrevet: “Slug frøen!” handler i sin enkelthed om ikke at foretage flere overspringshandlinger, komme på flere dårlige undskyldninger og udsætte ting, som ikke skal udsættes længere.

 Her er et par overskrifter fra de slides jeg fandt frem:

  • ”Det er sagt i årevis, at hvis det første, du gør om morgenen, er at sluge en levende frø, kan du gå gennem hele dagen ved at vide, at det sandsynligvis er det værste der vil ske dig hele dagen”
  • ”Hvis du skal sluge 2 frøer, så slug den hæsligste først”…
  • ”Hvis du er nødt til at sluge en levende frø, er det en god ide ikke at kikke på den først”

Og så lidt om vanens kraft

  • ”Vanen med at prioritere, overvinde trangen til at udsætte samt at komme videre med de vigtigste opgaver, er en mental og fysisk færdighed der kræver træning”
  • ”Færdiggørelsen af en vigtig opgave udløser i endorfiner i hjernen. Dette udløser en naturlig ”rus”. Det er én af hemmelighederne bag succes – du bliver så at sige positivt afhængig af at færdiggøre opgaver”

Måske skal man have læst bogen for at forstå, men nu fik jeg vist givet mig selv et venligt, men bestemt, spark i r….

Jeg må i gang 🙂 11

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

Skriv et svar