Det siger andre om Mette Mortensen

 

Først og fremmest vil jeg gerne sige tak for et fantastisk kursus i forrige weekend i Dollerup bakker. Jeg har sjældent mødt en ildsjæl som dig, der interesserer sig for sine kursusdeltagere og samtidig formidler sit budskab med entusiame ud over alle grænser (på trods af at du har fortalt det samme 5 gange i år 😜).

Jeg glæder mig til at bruge de tricks du gav, og få nogle skønne oplevelser.

Vi ses måske i fjeldet en dag 😜.

Mange hilsner Per Dalby Kristensen
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Dollerupbakker i Midtjylland

Kære alle, 

Tak for en dejlig weekend – lidt for meget røg den sidste dag, men dejlig lærerig. 
Jeg glæder mig til at komme igang med flere og endnu sjovere udendørs oplevelser. 

Tak til alle!

Kærlig hilsen Charlotte
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

Tak fra mig også. Det var en virkelig dejlig weekend og Mette du er fantastisk til at lære fra dig og til at få det hele til at virke så simpelt – Tak for det 🙂

Jeg håber vi ses et sted derude… 🙂

Venlig hilsen / Best Regards Pia
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland


Der er vasket – teltet hænger på loftet og hverdagen er retur med masser af energi.
Stor tak til jer alle og særligt til dig Mette .

Du er en klasse for sig – og en super og unik guide.
TAK TAK TAK

Mange gode hilsner fra Simon og Dorte
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

Selv kære alle sammen:) 

Det var fortryllende at være væk med  jer allesammen All-Out hele weekenden. Det bliver ikke sidste gang. 

Jeg synes, at jeg har lært så meget.

I dag har jeg været på eksperimentariet med en masse elever. Jeg var selv i ide-værkstedet, hvor man kunne undersøge vores evne til at tænke nyt. Jeg lærte om, hvordan hjernen helt vælger at følge vanens vej. Nøjagtig som jeg gjorde, da jeg skulle finde tilbage til Kagerup. Det er superspændende for en lærer. Hvordan aflærer vi det gamle, og husker at bruge det nye?

Så fik jeg overvejelser om, at jeg skal dyrke fællesskabet i naturen mere. Jeg nød virkelig at være sammen med jer. Jeg havde helt glemt, hvor social et menneske jeg egentlig er. Jeg kom til at tænke på, at da jeg var yngre ville jeg ikke bo i kollektiv. Fordi jeg ville finde det alt alt for hyggeligt, at sidde rundt om bordet og spise og lytte. Præcis som at hænge ud rundt om bålet med jer.

Jo lettere min rygsæk blev, jo mere positiv er jeg indstillet overfor rygsæktur.

Jeg kom igennem min regne-angst:) ….bl..a. dit rolige væsen Mette. Mens jeg sad og stressede over 4 x 3,2 (OMG), lagde skrev jeg mig bag øret, at jeg skal huske på, hvor skønt det er for den stressede elev, at læreren er rolig.

Kompas…DET skal dyrkes og øves.

Og mit tøj vil jeg passe bedre på.

HURRA.

Kh. Mirijana
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

Kære alle jer

Kan kun slutte mig til jeres begejstring over en super dejlig weekend. Blev mindet om hvor vild jeg er med at være derude, også selvom rygsækken var tung og dum 🙂

Dejlige mennesker, hyggeligt og lærerigt. Har forelsket mig lidt i fjeldturen til sommer.

Men håber på at komme ud før det. Tænker lidt på at tage nogle dage i efterårsferien, hvis jeg får tid.

Knus Anne Christine
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

 

Tak til Mette for et supergodt basiskursus i Gribskov.

Det kan helt klart anbefales. Mette er en dygtig formidler og rigtig behagelig at være sammen med.

Også tak til resten af holdet, I var bare go’e.

Thomas
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

 

Jeg kan stærkt anbefale alle at tage med, du ender med at blive Mette-fan – Det blev hele “mit” hold. – ud over fan af naturen selvfølgelig, men det er vi jo i forvejen

Charlotte
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

 

“Nu kan jeg tænde op til 6 forskellige bål, finde vej, og har fået meget mere styr på at pakke min rygsæk og lave passende madrationer.

Vi var afsted på et basiskursus i friluftsliv, og selvom jeg har vandret i mange år er det først nu, at jeg for alvor føler mig klædt på til at tage afsted på tur. Mette fortæller og lærer fra sig så alle kan være med, og det gav sådan en som mig, der var stærkt udfordret på kompas og navigation, tid, ro og tryghed til at få det lært. Mette havde hele tiden et øje for, at vi trivedes i gruppen og er selv utrolig rar at være sammen med.
Jeg skal helt sikkert afsted på Fjeldkursus næste gang der bliver plads”

Sofie Worm Tighe
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

“Jeg beundrer din erkendelse og mod til at bruge naturen og din pædagogiske viden som redskab til, at hjælpe de som de fleste blot taler om som utilpassede. Mette tak for den forskel du gør for de unger og må du inspirere mange flere fremover! Du og din pædagogiske tilgang er en inspiration for mig og utvivlsomt mange andre! Tak for dig! :-)”

Tomas Madsen
Administrator af Facebook-gruppen FRILUFTSLIV

Kære Mette.
1000 x mange tak for en helt fantastisk weekend på Fyn ????
Det var en virkelig god oplevelse og du fik os alle rykket mange felter frem på friluftsspilpladen! Nu venter mange flere gode oplevelser i det fri, hvor vi kan bruge vores nyerhvervede evner og det kan vi takke dig for! Håber – og tror – vores veje krydses igen “derude”

Christina Wallin og Anders Westermann
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Svanninge Bakker på Sydfyn

“Jeg er en storbypige, kendte intet til outdoor-liv, men var nysgerrig og ville gerne ud og kunne overnatte i naturen. All-Outs kursus var den perfekte start på mit kommende outdoorliv. Jeg har lært SÅ mange ting: Bl.a. at lave bål og hvilken båltype at vælge, pakke de rette ting på den rette måde, dos and don’t i naturen, brug af kort og kompas, hvad jeg skal overveje, når jeg køber udstyr og grej, hvordan jeg bedst holder mig varm en kold nat – kort sagt ALT jeg skal vide, for at føle mig tryg ved at tage ud i naturen. Jeg har været hjemme 2 dage, men allerede booket min næste tur i shelter.

Mette fra All-Out er en enormt dygtig og behagelig underviser – man føler nærmest, at man er ude med en god, natur-klog ven, som kaster guldkorn af sig og som kan svare på alle dine spørgsmål. Selvom vi var en gruppe med forskellig erfaringsniveau og ønsker til outdoor-liv, så formåede Mette at gøre det relevant for os alle. Jeg kan varmt anbefale det til alle, som gerne vil ud i naturen, og have bedre styr på de grundlæggende principper ved outdoorliv”

Lisa Hellerup Madsen
Turdeltager på Basisfriluftskursus i i Gribskov i Nordsjælland

“Kære Mette. Jeg synes dit kursus var virkelig udbytterig.  Det var godt planlagt, du var godt forberedt og vi kunne mærke at det du fortalte om var gennemprøvet  og testet så der ikke er tvivl om at det virker.
Jeg kom især efter kort og kompas delen, og jeg fik fuld valuta for pengene. Det blev grundigt og overskueligt gennemgået, og øvelserne fik det sat godt på plads og har givet mig vældig lyst til at afprøve brugen af kompas på egen hånd.
Oveni har jeg fået et meget bedre indtryk af hvad der er det nødvendige at have med på tur og hvad der er overflødigt. Virkelig gode input til effektiv pakning, og tilpasning af rygsæk, så den er så behagelig som muligt at gå med. Dejligt med en masse grej info , i bogstaveligste forstand guld værd, så vi kan undgå for meget fejlindkøb.
Som kursusafholder er du sød og imødekommende, virkelig god til at give plads til alle og få alle på banen. Der var virkelig god plads til et godt grin, gode historier og en masse hygge. Tusind tak for en dejlig weekend.”
 Anne Jensen
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Gribskov i Nordsjælland

 

“Jeg har været med Mette og på basiskursus i friluftsliv. Hun var en meget imødekommende og inspirerende turguide, som kunne forklare alt om udstyr og planlægning. Hun var ikke nærig med at dele ud af sine egne livserfaringer, og hendes begejstring smittede. Hele holdet kom hurtigt til at føle sig som et fællesskab takket være Mette. Min egen indre spejder blev i den grad frisat. Jeg har siden da selv været på et væld af teltture med mine egne børn og med andre voksne. Næste stop bliver Kungsleden i Sverige”

Hannah Dorthea Nielsen
Turdeltager på Basisfriluftskursus i Grib Skov

 ”Jeg har været så heldig, at være på tur med Mette Mortensen som turleder. Det var en opgave, som hun varetog yderst kompetent.  Hun var meget opmærksom på hver enkelt deltager, og hun var meget velinformeret om områdets historie, geologiske udformning, anekdoter osv. og ikke mindst videregav hun denne viden med en lun charme, der skabte en rigtig god stemning på holdet.

Jeg kan helt sikkert anbefale Mettes ekspertise… og jeg skal helt sikkert med hende på tur igen en anden gang”

Anya Hollænder Rasmussen
Turdeltager i Dollerup Bakker

“Mette er god til at tage hensyn til at der er vidt forskellige udgangspunkter i en gruppe og sørge for at alle føler at de er med uanset erfaring”

Kristian Kongshøj
Turdeltager i Lapland / fra Kebnekaise til Abisko

For at sige det, så selv jyderne kan være med, så var kurset ikke så ringe endda. Jeg er rigtig glad for at have deltaget i kurset. Der var højt til himlen og samtidig var det helt nede på jorden.

Før kurset tænkte jeg at det kunne være sjovt at snuse til friluftslivet, men nu er jeg klar over, at der venter en masse gode oplevelser og friluftstosser derude, om så det er i omegnen af Varde, Bergen eller et helt tredje sted.

Mette, jeg synes at du var super inspirerende med “din historie” og dit gode humør smittede vist af på os alle. Det er ikke så tit jeg ser nogen, der lige omrokerer et bål, med fuld blus på, med de bare næver. Du er sej.

Tak for en god oplevelse.

Michael – Albertslund
Deltager på kursus i Basisfriluftsliv 2015

Du skal have stor ros for din måde at lede det på. Du gav os stort ansvar som turleder, uden at blande dig (før vi spurgte). Du ser hurtigt folks stærke og knap så stærke sider, og ved hvornår du skal hjælpe – enten rent fysisk/praktisk eller med lidt ”beroligende” snak.

Jeg erfarer en masse ting (både praktisk og menneskeligt) når vi er afsted på denne slags ture og de erfaringer kan og vil jeg bruge på mine fremtidige ture, både solo- og gruppeture.

Og lige en stor TAK til sidst for at du lod mig lære fra mig…!!!

Claus Hansen – Odense
Deltager på Fjeldkursus i Norge – juni 2015

Ros til dig, Mette!

Godt lederskab: God tone, stille og rolig adfærd og motiverende lederskab – ikke noget med, “det er forkert” osv. 

Selma – Vejle
Deltager på Fjeldkursus i Norge – juni 2015