Familiekursus i basisfriluftsliv
Kursusindhold

Kurset her er tilrettelagt således at det henvender sig til voksne med børn.
Målgruppen er voksne med børn på minimum 8 år, som gerne vil ud i naturen og få færdigheder til at færdes på egen hånd i fremtiden.
Et barn kan ikke tilmeldes alene og skal derfor altid tilmeldes sammen med en voksen deltager. Man kan tilmelde op til 2 børn pr. voksen.

Er I helt nye i friluftslivet, eller trænger jeres friluftskompetencer blot til at blive støvet lidt af, så er dette kursus i basisfriluftsliv lige noget for jer.

Kurset her er tilrettelagt, så det vil give jer de mest basale færdigheder til, at opholde jer, vandre og overnatte i det fri. Det har fokus på brugen af kort og kompas og vil ruste jer til at tage på tur med rygsæk og vandrestøvler, enten alene eller med gode friluftskammerater. På kurset vil I få færdighederne til at planlægge kortere ture i simple omgivelser, så I kan tage sikkert på tur, få mere overskud og derfor få en mere positiv turoplevelse i fremtiden.

Vi vil på kurset give jer de simple færdigheder der er nødvendige, hvis I skal holde jer tør, mæt og varm på tur og I vil få erfaringer med jeres oppakning, så I fremover kan ” bære jeres hjem på ryggen” på den bedste måde. Den viden I får på dette kursus vil grundlæggende ruste jer til at vælge det rette friluftsgrej, som netop passer til jeres behov.

Vi underviser blandt andet i:

 • Find vej med kort og kompas
 • Tænd det perfekte bål
 • Mad på bål og trangia – “hvilket kogegrej er bedst for jer?”
 • Den perfekte lejrplads
 • Valg af turgrej til børneture
 • Sådan pakker og bærer du din rygsæk
 • Hvordan holder jeg mig varm og tør

Vi vil bevæge os i et område, hvor der er gode muligheder for både at træne i at finde vej, lave en lejr og tænde bål – men vigtigst af alt; et område, hvor vi kan nyde den smukke natur og mærke roen ved at være under åben himmel.

Her kan du læse feedback fra tidligere deltagere på kurset: Feedback på Basiskursus i friluftsliv

Startsted/Slutsted:

Svanninge Bakker på Sydfyn: Fredag d. 22. maj kl. 14 til søndag d. 24 maj kl. 13.00 2020 – Lukket for tilmelding

Er du interesseret i at arrangere et privat kursus hvor du selv finder deltagerne og placering inden for danmarks grænser, så send en mail for forespørgsel på dato: booking@all-out.dk. 

 

Deltagerforudsætninger: 

Ingen, blot lysten til at være ude og godt gå-på-mod i alt slags vejr.
Vi skal dog vandre mellem 5-10 kilometer om dagen, med vores egen oppakning, så det er selvfølgelig en forudsætning at man kan det, for at kunne deltage.

Udstyr/grej: 

Man deltager med eget grej og mad, pakkeliste vil blive udsendt i forbindelse med kurset, samt forslag til mad.

Som minimum bør man have eller kunne låne sig frem til:

 • Rygsæk
 • Sovepose
 • Telt eller tarp
 • Tøj der passer til årstiden
 • Medbring gerne alt andet friluftsgrej du har, så længe du selv kan bære det

Deltagerantal

Minimum 8 og maximum 16 deltagere

Kursusleder og instruktør

Mette Mortensen er nu for 6. år i træk kursusleder på basiskursus i friluftsliv som afholdes for både voksne, familier og både sommer og vinter.

Mette er forfatter til bogen “Vandring og friluftsliv” og har mange års erfaring med friluftsliv, som hun dyrker både privat og professionelt, er uddannet friluftsvejleder og har i mange år arbejdet med kursusudvikling og undervisning. Hun bruger det meste af sin tid i naturen eller på fjeldet, gerne i Danmark, Norge, Lapland eller i Grønland og elsker at dele ud af sin viden og erfaring. Du kan læse mere om Mette HER.

Pris pr. deltager

1.295 kroner pr. voksen
695 kroner pr. barn

Et barn skal være minimum 8 år og skal derfor altid tilmeldes sammen med en voksen deltager.

Tilmelding og kontakt:

Skriv eller ring til Mette Mortensen for tilmelding eller mere information på tlf. 24 94 62 94 eller på mail: booking@all-out.dk

Ved tilmelding har vi brug for følgende informationer, for at kunne fremsende en faktura til betaling

 

Emne: Kursustilmelding
Hvilket kursus ønsker du at booke?:
Navn og adresse:
Telefonnummer:
Mailadresse:

Handelsbetingelserne for kurser afholdt af All-Out