IMG_1919Det blæste en hel del i nat, og igen er sporet væk da vi kikker ud af teltåbningen. Sneen har føget over isen og dækket sporene helt til igen.

Der er som altid meget der skal ordnes inden vi er klar til afgang, og morgenhyggen med varm kakao skal der jo også være plads til, så inden vi får bevæget os ud af teltet med alle vores pakkenelliker, har der været heldigvis været to hundeslæder forbi (godt nok et par kilometer fra os, ude midt på søen, så derfor har vi ikke hørt dem).

IMG_1930Egentlig kan vi sige, at det ikke bliver en dag hvor vil vil have svært ved at følge sporet, da vi jo mest skal gå på søen og derefter ind i Ole’s lakseelv. Men det er mere til slut hvor vi helst skal følge det mest optimale spor op til hytten i svinget.

Solen skinner fra en skyfri himmel her til morgen og vind er der bestemt ikke meget af. En dejlig flot dag i sigte med en brat slutstigning i sigte op mod hytten i svinget. Vi måler temperaturen mellem skygge og sol, og i det øjeblik vi kommer i skygge af fjeldet falder temperaturen mellem 8 og 10 grader. Heldigvis er der mest sol så langt øjet rækker.

IMG_1942Dagen går super fint og vi holder en rigtig god fart. Der er mellem 18 og 20 kilometer til hytten og vi ser frem til en hviledag og to overnatninger. Hytten i svinget er ret præcist midtvejs på ruten og det har hele tiden været vores mening at tage en hviledag der. Godt nok har vejret jo i den grad været med os, og vi er nået længere end forventet allerede, men alternativt er at vi når endnu tidligere til Sisimiut, med den følgevirkning at vi bare skal betale for flere overnatninger på vandrehjemmet. Så er det da både hyggeligere, flottere og billigere at blive herude en ekstra dag. Derfor vælger vi at holder fast ved planen om hviledagen.

IMG_1940Den sidste stigning er meget stejl, og på et enkelt stykke må jeg tage skiene af og tage den med støvlerne op mens Jacob må op og ned en ekstra gang, da han kun kan gå med en pulk ad gangen. Men stigningen er jo alligevel meget nemmere at sluge, når nu vi ved at vi har en hviledag i morgen – Vi har masser af fuel med til ovnen, så der er både hytte, varme og hviledag i sigte.

IMG_1941Vi er fremme ved hytten omkring klokken 18.oo og får indrettet os. “Desværre” er vi alt for tæt ved fuldmåne, så selvom himlen er helt stjerneklar, så er månelyset så stærkt at vi ikke kan se det smukke nordlys. Vi kravler til køjs omkring klokken 22.00 og glæder os til at sove længe i morgen.

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

2 comments on “Dag 5 Grønland – “Oles Lakseelv””

 1. Trine Markvart

  Kære Mette og Jacob

  Så fandt jeg lige ind på jeres blog….og så blev jeg da helt rørt! I skal jo være forældre! Hvor er det STORT og VILDT og FANTASTISK….TILLYKKE!!
  Og selvfølgelig skal den bette da med på en så kedsommelig tur fra Kangerlussuaq til Sisimiut ;-D!
  (Sejt i tager den i vinterdragt….jeg nappede mormor-udgaven i sin tid – i Bamsedragt på snescooter 😉

  Super at følge jer herinde, og glæder mig til vi ses igen…
  Knus og tanker
  Trine (mor 🙂

 2. Admin

  Hej Trine-mor 🙂
  Ja, det bliver så dejligt og vi glæder os til at vise baby alle de eventyr der bare ligger og venter… Men ja, selvfølgelig skal Bettefis med fra start, også selvom man ikke helt er kommet til verden endnu 🙂
  Stort og varmt kram til jer alle tre 😉
  Mette

Skriv et svar