Basiskursus i vinterfriluftsliv
Kursusindhold

At holde sig varm og tør om vinteren kan være lidt af en øvelse, men når det lykkes er det magisk at være ude i de kolde og frostklare måneder – og med det rette udstyr og den basale viden bliver det komplicerede pludselig ikke så svært.
At være ude når frosten sætter ind vil giver dig nogle helt nye dimensioner i friluftslivet, og hvis vi er rigtig heldige oplever vi et snedækket landskab.

Synes du dette lyder spændende, så er dette basiskursus i vinterfriluftsliv noget for dig.

Kurset her er tilrettelagt, så det vil give dig de mest basale færdigheder til, at opholde dig, vandre og overnatte i det fri i vinterhalvåret uden at fryse. Det har fokus på brugen af kort og kompas og vil ruste dig til at tage på tur med rygsæk og vandrestøvler, enten alene eller med gode friluftskammerater. På kurset vil du få færdighederne til at planlægge kortere ture i simple omgivelser, så du kan tage sikkert på tur, få mere overskud og derfor få en mere positiv turoplevelse i fremtiden.

Vi vil på kurset give dig simple færdigheder der er nødvendige, hvis du skal holde dig tør, mæt og varm på tur – også når det er koldt, og du vil få erfaringer med din oppakning, så du fremover kan ” bære dit hjem på ryggen” på den bedste måde. Den viden du får på dette kursus vil grundlæggende ruste dig til at vælge det rette friluftsgrej, som netop passer til dit behov.

Alle deltagere får på kurset udleveret undervisningsbogen “Vandring og friluftsliv”. Denne bog er selvfølgelig til deltagernes private brug efter kurset. Læs mere om bogen HER

Vi underviser blandt andet i:

 • Find vej med kort og kompas
 • Tænd det gode bål
 • Hvordan holder jeg mig varm og tør om vinteren
 • Mad på bål eller andet kogegrej om vinteren
 • Den perfekte lejrplads
 • Valg af vinter-turgrej
 • Sådan pakker og bærer du din rygsæk
 • Hvordan holder jeg mig varm og tør om vinteren

Vi vil bevæge os i et område, hvor der er gode muligheder for både at træne i at finde vej, lave en lejr og tænde bål – men vigtigst af alt; et område, hvor vi kan nyde den smukke natur og mærke roen ved at være under åben himmel.

Her kan du læse feedback fra tidligere deltagere på kurset: Feedback på Basiskursus i friluftsliv

Startsted/Slutsted:

 • Gribskov i Nordsjælland: Lørdag d. 25. januar kl. 9.00 til søndag d. 26. januar kl. 16.00 2020 – LUKKET FOR TILMELDING

Deltagerforudsætninger: 

Du skal kunne vandre mellem 5 og 10 kilometer med din oppakning i afslappet tempo og ikke være bange for regn, sne eller slud.

Udstyr/grej: 

Man deltager med eget grej og mad, pakkeliste vil blive udsendt i forbindelse med kurset, samt forslag til mad.

Som minimum bør man have eller kunne låne sig frem til:

 • Rygsæk
 • Sovepose
 • Telt eller tarp (der er også mulighed for at overnatte i shelter)
 • Tøj der passer til årstiden
 • Medbring gerne alt andet friluftsgrej du har, så længe du selv kan bære det

Deltagerantal

Minimum 6 og maximum 12 deltagere

Kursusleder og instruktør

Mette Mortensen er nu for 6. år i træk kursusleder på dette eftertragtede kursus som afholdes både sommer og vinter.

Mette er forfatter til bogen “Vandring og friluftsliv” og har mange års erfaring med friluftsliv, som hun dyrker både privat og professionelt, er uddannet friluftsvejleder og har i mange år arbejdet med kursusudvikling og undervisning. Hun bruger det meste af sin tid i naturen eller på fjeldet, gerne i Danmark, Norge, Lapland eller i Grønland og elsker at dele ud af sin viden og erfaring. Du kan læse mere om Mette HER.

Pris pr. deltager

1.495 kroner
(I prisen er inkluderet bogen “Vandring og friluftsliv”)

Tilmelding og kontakt:

Skriv eller ring til Mette Mortensen for tilmelding eller mere information på tlf. 24 94 62 94 eller på mail: booking@all-out.dk

Ved tilmelding har vi brug for følgende informationer, for at kunne fremsende en faktura til betaling


Emne: Kursustilmelding

Hvilket kursus ønsker du at booke?:
Navn og adresse:
Telefonnummer:
Mailadresse:

Handelsbetingelserne for kurser afholdt af All-Out