IMG_1432Vi er fremme ved den lille havn midt på formiddagen, hvorfra de små blå træ-både sejler turister ud til den lille ubeboede ø Menjangan, lige udenfor Bali’s nordvestkyst. Øen er som tidligere kendt for sit særdeles smukke og frodige koralrev.

Turen derover tager blot en lille halv time og foregår i et roligt og afslappende tempo.

Bali september 2015 32Vi er bare os 4 på båden, samt en guide (selvom det jo dybest set ikke er nødvendigt), en styrmand og så et par stykker til som jeg ikke kan blive helt klog på hvorfor de er med – nok mest for hyggens skyld tror jeg.
Efter vi er kommet godt i land går Jacob, far og jeg i vandet, Inger bliver på stranden og passer på vores ting.

Bali september 2015 12Vi er ikke mere end ca. 20-30 meter ude før den eventyrlige koralverden viser sig for os. Fiskene er i 1000-vis og svømmer ganske tæt omkring os. Man kan næsten blive helt overvældet af de mange skønne farver.

Det giver et sug i maven, når det trygge koralrev pludselig ender og udsigten til dybet viser sig foran os. Kanten er helt skarp og dybet synes uendeligt under én.

Bali september 2015 3Det er mærkeligt, men jeg får næsten følelsen af “at falde ned” når jeg bevæger mig for langt ud. Jeg ved ikke hvor længe vi ligger derude i vandet – en time måske… Tiden står næsten stille i denne smukke undervandsverden.

Da vi er sikkert på land igen, tager vi en gåtur rundt på øen og betragter koralrevet og de farvestrålende fisk oppefra kanten af øen.

På nordsiden af den lille ø ligger et storslående tempel i smukke hvide farver – som i øvrigt gør sig smukkest fra vandsiden.

IMG_1446Vi er på øen i godt et par timer før solens varme stråler bliver for meget for os. Vi pakker sammen og slutter turen med at sejle nord om til templet, for også at se templet derfra… Her er også frit udsyn til flagermushulerne, der ligger lige under templet.

Efter vi er retur på “fastlandet” venter kun den lange køretur sydpå igen. Vi vælger en af de smukkeste ruter ned over øen, som byder på den frodigste køretur gennem den ene rismark efter den anden.

Den vestlige del af Bali er præget af landbrug, og omkring 80% af befolkningen lever af enten dette, fiskeri eller landbrug. Landskabet gennemskæres at et utal af floder, som har sit udspring i Barakau-bjergene. De store vandmængder giver optimale betingelser for dyrkning af ris. Men her findes også plantager med kokosnødder, majs, og der dyrkes både vanilje, koriander, bælgfrugter, nelliker, kakao og kaffe til overflod.

IMG_0569Vi nyder turen hjem i fulde drag og inden vi er tilbage i Kuta er mørket igen faldet på. I morgen skal vi blot nyde dagen og slappe af inden selve brylluppet på onsdag. Der skal stryges bryllupstøj, min nederdel skal hentes ved skrædderen, neglene skal lakeres og de sidste forberedelser skal gøres klar. Onsdag bliver en stor dag for Wayan og hendes familie – vi glæder os meget til at være en del af det.

Synes du godt om indlægget? Så del det med dit netværk:

Skriv et svar